PUBLICITAT

Temporada agredolça

  • Des de la FAE destaquen els resultats, però no els objectius que han estat lluny d?assolir-se
R. M. S.
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Gutiérrez, Esteve i Oliveras ahir a durant la roda de premsa a la FAE. Foto: ÀLEX LARA

Un «notable» és el que el director tècnic de la Federació d’Esquí (FAE), Carles Visa, li posa a la temporada 2012-2013 que ja ha finalitzat, però puntualitza que des de l’ens federatiu no estan contents amb els objectius, encara que sí «amb els resultats». Des de la FAE es destaca com el resultat més important la 14a posició de Kevin Esteve als Mundials i els seus 5,75 punts FIS que tantes portes obrirà, i el fet que sigués el 24è a nivell mundial en supercombinada, però es considera que, en global, «ha faltat regularitat en els objectius plantejats», segons hi va afegir Visa ahir. «No sempre hi ha la rapidesa que desitgem en l’evolució», va dir just abans d’enviar un missatge: «Cada detall es fa imprescindible per millorar».
Els esquiadors ara estan de vacances i començaran amb la pretemporada, física en primer terme, al maig. Mireia Gutiérrez seguirà amb els francesos de la Copa del Món, i la resta amb uns programes similars als actuals. Visa va informar ahir que en els equips nacionals «probablement hi hagi alguna baixa més», i que «pujaran tres corredors nous», a més de l’adéu per motius personals del tècnic francès Fabien Pollier. De la resta, va anar a l’anàlisi de la temporada de les joves Sara Raméntol – «temporada brillant», va dir;  de la seva edat, 33a del món en descens, 53a en gegant, 57a en supergegant– i Carmina Pallàs –58a en descens; operada fa poc, altra vegada, i que farà la pretemporada amb els nois, igual que Raméntol–, o els rànquings mundials d’edat de Joan Verdú –8è en gegant, 39è en eslàlom, 81è en supergegant–, Robert Solsona –75è en gegant– o Xavier Salvadores –18è en gegant–. De la resta, millores de molts, com Gabriel Barios, amb 45,21 punts en gegant quan al principi de temporada sumava 74,30, o de promeses com Àxel Esteve, que rebaixa en tot. I de mica en mica. No és «ràpid», però van fent.

 

MIREIA GUTIÉRREZ. «Els metges em van dir de parar»

Mireia Gutiérrez va revelar ahir que aquesta temporada ha competit amb molèsties a l’esquena des de després de Nadal: «Al principi de temporada vaig estar bé, però després de Nadal vaig tenir problemes a l’esquena, que solucionaré ara». L’andorrana, que va amb cotilla i ara ha de descansar, va assegurar que va anar en contra dels consells dels metges i va seguir competint: «Em van dir de parar, però jo vaig decidir que no». Gutiérrez va confirmar que ha competit amb antiinflamatoris i faixa, i llavors va notar que físicament no anava «gaire bé». En tot cas, l’esquiadora va voler destacar que en cap cas «no és excusa», i com a mínim es va congratular del seu final de temporada: «He acabat amb bones sensacions».
Gutiérrez ha quallat una temporada irregular, que ella mateixa cataloga d’«agredolça», on ha hagut de lluitar contra els dorsals alts que l’han fet lluitar molt més, però destaca que ha pogut passar a les segones mànegues. Considera que prefereix posar-se objectius alts, i assumeix que els actuals eren «díficils», i que no ha assolit «però he estat a prop».
Així mateix, l’andorrana va parlar de la seva unió a l’equip francès de la Copa del Món: «No és fàcil, ha sigut dur, però m’ha aportat molt». Gutiérrez continuarà amb França la temporada vinent, «si no hi ha canvis d’última hora», segons va dir el director tècnic, Carles Visa.

 

KEVIN ESTEVE. La porta oberta en ‘supercombi’

El 14è lloc en la supercombinada dels Campionats del Món d’Schladming i els 5,75 punts que va obtenir obren la porta a Kevin Esteve a la disciplina de la supercombinada, prova en què tindrà dorsal preferent en la Copa del Món, però especialment és destacable el dels pròxims Jocs Olímpics de Sochi de l’any vinent. «Amb tot, no m’oblido ni molt menys del descens i el supergegant», va dir ahir el corredor, que va destacar la millora que és necessària «amb el material», que segons va dir és «molt important», en disciplines de velocitat.
Esteve va destacar l’aturada de «dos mesos» que va haver de fer per culpa dels problemes d’esquena, però va parlar de les puntuacions en Copa d’Europa i Copa del Món, tot assumint que en velocitat «fan falta anys d’experiència», tot i que va dir que les coses «van sortint». L’andorrà va destacar la «millora» de l’estiu amb les estades amb l’equip francès i d’altres que els hi va mostrar que van a un altre ritme, i amb això confirma que a Andorra «ens falta una mica de quilòmetres per hora més». L’esquiador va destacar també el treball que ha fet Roger Vidosa, ja retirat, durant aquesta temporada i totes les anteriors –«exemplar», va dir–, tant com a company i en competició com a rival, i ara ell agafa el relleu: «La feina del més gran passa ara a nosaltres i hem de seguir amb la línia que va deixar ell».

 

MARC OLIVERAS. «Poc a poc em noto millor»

Marc Oliveras parla clar: «Estic decebut perquè a les carreres es fan moltes errades i això no m’acaba de convèncer». Aquesta dura declaració, no significa, per contra, que la temporada d’aquest jove esquiador hagi estat un desastre, perquè ell mateix assegura que ha estat «correcta, perquè baixo punts i rànquing en totes les disciplines, i fins i tot en eslàlom», i per això apunta a una pròxima temporada en què afirma sense contemplacions: «En supergegant i en descens es poden fer bons resultats». I hi dóna un pas més endavant: «L’any vinent estaré donant guerra».
Mirant a la ja passada temporada, Oliveras afirma: «He marcat punts en Copa d’Europa, però no era el que m’esperava. He fet bons temps intermedis en Copa d’Europa, i l’any vinent puc estar entre els 30 de la general». Sobre la Copa del Món, assegura que és «un circuit difícil», però creu que «poc a poc» es troba millor, i confia en ell mateix: «Potser la temporada vinent es poden agafar punts».
Oliveras, centrat en la velocitat al costat d’Esteve, confirma que el material és clau per obtenir bons resultats: «En els últims descensos dels campionats de Suïssa i britànics m’he notat bé, però pel material no he anat més ràpid». A més, va tenir paraules, igual que Esteve, per a Roger Vidosa, que ha deixat l’equip nacional: «Li estem molt agraït, i espero que li vagi molt bé».

 



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT