PUBLICITAT

La neu no serà un inconvenient per a l'Andorra Ultra Trail 2013

  • Les inscripcions per al Trail estan al límit d'esgotar-se i l'organització medita ampliar la xifra
IVÁN MOURE
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Un grup de voluntaris donen vida a la cursa l'any passat al Comapedrosa, on s'espera que al 2013 hi hagi neu Foto: salernophoto.com / cims màgics

Aquest hivern ens ha deixat tanta neu a la muntanya que quan es disputi l'Andorra Ultra Trail Vallnord 2013, del 20 al 23 de juny vinents, serà un element més de la natura que hauran d'afrontar els corredors. Les plaques de neu que es puguin trobar en les zones altes i/o les que estiguin a l'ombra no seran un inconvenient alhora de complir amb els recorreguts ja dissenyats. És més, segons Valérie Lafleur, ànima màter de l'organització juntament amb Gerard Martínez, va assegurar ahir: «La neu forma part de la muntanya i s'ha d'acceptar. Potser recomanem als participants a portar crampons i el que és segur és que aquest element farà més dures les carreres però també afegirà bellesa als paisatges, en època d'estiu i amb la llunta plena de Sant Joan».

De perill, per això, Cimc Màgics considera que no hi haurà en absolut: «Tenim present aquest factor i hem previst equipar les zones perilloses amb cordes i altres elements que garanteixin la seguretat dels corredors». Lafleur i Martínez no s'han obligat de fer traçats alternatius en cas de perill, que en cap cas es faran servir amb motiu de la neu: «Estan fets en cas de situacions de risc com per exemple si hi ha previsió de tempesta». La neu serà un enemic principalment en la Ronda dels Cims, que consta de 15 ascensions al voltant del Principat com per exemple el Comapedrosa, que de ben segur que la part alta, a uns 2.500 metres del nivell del mar, estarà coberta de blanc.

INSCRIPCIONS A RITME FRENÈTIC / Hores d'ara l'Andorra Ultra Trail Vallnord està tenint un 70% més d'inscripcions que l'any passat per aquestes dates. Són ja més de 1.400 persones les que han formalitzat la seva participació, per les prop de 850 registrades a l'abril del 2012.

La Ronda del Cims (170 quilòmetres i 13.000 metres de desnivell tant positiu com negatiu), puntuable per a l'Ultra SkyMarathon Series –la Copa del Món de la llarga distància–, ja té l'aixeta definitivament tancada després que el passat 6 de març es reobrís el termini d'inscripcions perquè hi havia una vintena que no havia confirmat l'assistència o no havia aportat la documentació mèdica acreditable per fer curses d'ultra fons.

EL TRAIL, A PROP DEL LÍMIT / En total la prova reina de l'Ultra Trail tindrà 300 participants i una altra cursa que va camí de tancar les inscripcions és el trail (35 km., 2.500 metres de desnivell positiu i 3.300 de negatiu). Ahir la xifra assolida va ser de 444 places ja reservades i el límit està en 450. «Estem estudiant ampliar la xifra però ho hem d'estudiar perquè hi hauran zones estretes que poden provocar congestions però si podem variar algun tram del recorregut per solucionar aquest problema ho farem», va avançar Lafleur.

Entre la Ultra Mític (112 km., 9.700 metres de desnivell), el Celestrail (83 km., 5.000 metres de desnivell) i en molta menys mesura el Solidaritrail (10 km. i 750 metres) Cims Màgics té registrats gairebé 700 inscrits més i segons Lafleur es superarà el rècord, xifrat de l'edició del 2012 amb 1.671: «Rondarem els 2.000 i de moment comptem amb 32 països diferents. És una progressió important, s'està internacionalitzant molt tot i que d'Andorra tembé hi ha un increment d'un 20%», va explicar sorpresa l'organitzadora.

També hi ha creixement en voluntaris. Aquest any hi hauran 400, és a dir, es preveu un cada cinc corredors a més d'uns 50 més de l'organització i seguretat, que es distribuirant pels 65 punts de control.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT