PUBLICITAT

Àlex Loan correrà l'European 'Le Mans Series 2013 amb Oreca

  • Canvia els monoplaces per les carreres de resistència i debutarà dissabte al circuit de Silverstone
IVÁN MOURE
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Loan, ahir a la seu del CEA durant la presentació de la planificació per a la temporada 2013 Foto: ÀLEX LARA

L'andorrà Àlex Loan no només va ser un dels vuit pilots seleccionats per la prestigiosa escudería francesa Oreca sinó que va fer els millors registres en les deus jornades de test i per tant correrà l'European Le Mans Series. Així doncs el segon any de formació en monoplaces competint en la Fórmula Renault 2.0 ALPS es difumina per aparèixer en el panorama internacional de les carreres de resistència, en una marca que forma futurs campions de les 24 Hores de Le Mans, que està de 40è aniversari i que compta amb una estructura potentíssima, que compta actualment amb 2.000 treballadors. «És una oportunitat única», va assegurar ahir el seu entrenador, Thierry Canga, deixant una porta entreoberta per a un possible retorn en el futur al món dels monoplaces: «En resistència pot aprendre més coses i sempre pot tornar al camí d'abans, cosa que no hauria pogut ser si es passés als turismes».

Loan començarà el cap de setmana vinent al mític circuit britànic de Silverstone i farà quatre proves més: Imola (Itàlia) el 18 de maig, Red Bull Ring (Àustria) el 20 de juliol, Hungaroring (Hongria) el 14 de setembre i Le Castellet (França) el 28 del mateix mes. «Espero poder fer més curses però dependrà de si podem aconseguir més espònsors per augmentar el pressupost», va assenyalar Loan.

PILOT DE LA CEA / Sonarà estrany, però Loan ha lligat un acord de patrocini amb la Confederació Empresarial Andorrana (CEA) a cost zero. Segons el president de l'entitat, Xavier Altimir: «Hem creat la marca Iwand [Invest with Andorra] per promocionar la obertura econòmica i una de les apostes és tenirpersones que promocionin el nom d'Andorra en el món de l'esport, cultura i d'altres sectors, perquè el món coneixi el nostre país sense haver d'identificar-lo amb l'esquí o el shopping. Loan és el nostre primer ambaixador».

Loan marxa avui a Silverstone amb només un test d'entrenament però només li preocupa una cosa del poc rodatge que ha fet: «Allà sempre plou però vaig preparat».



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT