PUBLICITAT

Pal i Arinsal salva amb molt bona nota la temporada de Vallnord

  • El tancament parcial alguns dies d'Arcalís, per l'excés de neu aquest hivern, és el contrapunt negatiu
EL PERIÒDIC
ORDINO

Periodic
Una esquiadora practica l'esport blanc a les pistes del sector d'Arcalís a Vallnord, ahir. Foto: ÀLEX LARA

El domini esquiable de Vallnord va tancar ahir la temporada d'esquí 2012-2013, i ho va fer amb un balanç «agredolç», segons va explicar el director general de l'estació, Martí Rafel. Tot i que la neu abundant va afavorir els sectors de Pal i Arinsal i es van aconseguir importants xifres d'esquiadors, les nevades que van obligar a tancar el sector d'Arcalís durant vuit dies van posar el punt negatiu a la temporada. De moment, es desconeixen les xifres definitives d'esquiadors i el tancament de comptes de la temporada

DARRER DIA / El bon temps i el sol van acompanyar el darrer dia de temporada d'esquí de Vallnord. Així, els esquiadors més aficionats van poder acomiadar-se de l'esquí a les valls del Nord amb les millors condicions possibles.

Segons Martí Rafel, per una banda s'ha celebrat que aquest hivern «hi ha hagut molta neu, s'ha creat molt bon ambient i s'ha esquiat molt», i que això va ser molt positiu per als sectors de Pal i Arinsal, que van experimentar un «creixement importantíssim» respecte de l'any passat, informa l'ANA.

ARCALÍS / El vessant negatiu, però, van ser els vuit dies de tancament del sector d'Arcalís, alguns coincidint amb caps de setmana, i fins i tot dies tan assenyalats com el de Carnaval, que no es va poder obrir. Rafel va reconèixer que les pèrdues que suposa haver de tancar tants dies, «en què la caixa és zero, no venem ni un forfet, ni un entrepà, res», és impossible de remuntar. És per això que Secnoa ja té «gairebé assumit» les pèrdues que això suposa, però Rafel va apuntar que «són causes majors», i que el clima d'aquest any, amb 58 dies de nevades va ser extraordinari. Tot i així, va indicar que en els darrers anys ja es van fer accions per millorar l'accés per carretera i que es pugui arribar al sector, però que no va ser suficient i «s'haurà de mirar de trobar alguna solució».

En el conjunt total de Vallnord, al menys, s'espera un resultat positiu, i Rafel va assenyalar que «estem satisfets».

El pressupost que es va fer va ser «molt prudent» després de la temporada anterior, i per tant s'espera que el resultat pugui estar una mica per sobre del que s'havia previst.

Mentre que ahir diumenge va ser el darrer dia d'esquí per a Vallnord, Grandvalira encara estarà obert fins el dia 28 d'abril, després d'haver decidit allargar la temporada. Rafel, però, no s'arrepenteix d'haver de tancar abans i va defensar que quan es fixa el calendari és millor respectar-lo i no improvisar, ja que sinó no hi ha marge de maniobra per a la comercialització.

Tot i que va agrair que Grandvalira allargui els dies d'esquí perquè així prepara la temporada vinent, que tindrà un hivern més llarg, va considerar que a Vallnord no ho podien fer, perquè a més, «estem demanant a tot l'equip un esforç molt important de contenció de la despesa, i no podem perdre en una o dues setmanes el que hem estalviat amb tant d'esforç».

La Setmana Santa passada Vallnord va rebre una mitjana de 8.500 esquiadors diaris als tres sectors, Arcalís, Arinsal i Pal. Aquesta xifra va suposar un increment del 13% respecte la temporada passada. Durant els tres dies més forts de la setmana van registrar una mitjana de 8.500 esquiadors diaris, el que suposa uns 1.000 esquiadors més respecte el mateix període de la temporada passada.

TEMPORADA D'ESTIU / Amb el tancament de la temporada d'hivern, a Vallnord ja comencen a treballar en la d'estiu, que començarà el proper 15 de juny i es perllongarà fins el 15 de setembre, i comptarà amb esdeveniments importants com la Ultratrail o la copa del món de mountain bike.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT