El VPC derrota el Saint Lys 23-11 per passar a quarts

• L'equip s'acomiada del Camp del Consell amb una pancarta per a l'afició

El matx al Camp del Consell va ser l'últim abans de ser Estadi Nacional Foto: ÀLEX LARA

La plantilla del VPC Andorra, en acabar ahir el partit d'ahir al Camp del Consell, l'últim que es juga a aquest escenari abans no passi a ser Estadi Nacional, va mostrar una pancarta d'agraïment a l'afició pel seu suport durant la temporada, amb la idea afegida de mantenir aquesta unió entre les dues parts en el futur. El rugbi es veu tocat, però respon amb resultats a la gespa, com el 23-11 d'ahir contra el Canton Saint Lys, equip que deixa pas ara al Lavelanet, pròxim rivals dels andorrans.

La cita pròxima contra el Lavelanet, en els quarts de final, serà en camp neutral, encara per decidir. Abans d'això, però, el VPC va saber jugar contra el «joc subterrani», segons el tècnic Didac Martinez, del Saint Lys. El 23-11 es va forjar en una primera part en què els locals van començar manant gràcies a una penalitat que Barkalaia va transformar (minut 3), tot i que els francesos van igualar de la mateixa manera just després. En el minut 15, de nou Barkalaia, amb idèntica acció, posava el 6-3 en el marcador, i Jamrulidze feia la primera marca del matx en el minut 22, transformada per Barkalaia, que deixava un clar 13-3 amb què es va acabar la primera part.

En la represa, els francesos van sumar amb una penalitat que retallava distàncies (13-6), però Abelló va aparèixer en el minut 55 per fer la seva marca i situar el 18-6 que Barkalaia, en la transformació, va deixar en el 20-6 que ja semblava difícil d'aturar per als Saint Lys. A més, Fité aconseguia un drop a menys de deu minuts del final, i el 23-6 semblava insalvable per als visitants. Encara i tot, el Saint Lys va voler reaccionar amb un final de partit en què van tancar el VPC sobre la seva línia de marca, fins que van fer l'assaig que va deixar e l23-11 final, ja que no van poder assolir la transformació. Diumenge vinent, el Lavelanet.