PUBLICITAT

L'ocupació hotelera arriba al 90% els dies de més afluència

  • Divendres Sant i dissabte concentren les pernoctacions
GLÒRIA GURDÓ
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Les cues de sortida del Principat, el passat dilluns de Pasqua a la tarda, a la frontera del riu Runer Foto: TONY LARA

L'ocupació hotelera mitjana de Setmana Santa es va situar en el 84%, amb un pic del 90%, divendres Sant i dissabte. El director de la Unió hotelera d'Andorra, Òscar Julián, va confirmar ahir l'estadística recollida entre 56 establiments consultats. Per poblacions Andorra la Vella i el Pas de la Casa van tenir l'ocupació global més alta amb el 90%, seguides de molt a prop per la Massana que va fregar el 89%. Escaldes-Engordany arriba així en tercer lloc amb el 85%, seguida per Canillo (80%), Sant Julià de Lòria (76%), Encamp i Ordino (75%). «L'ocupació ha estat molt repartida i lineal, tenint en compte que el període de vacances coincidia en part amb el cap de setmana» va explicar Julián, i va afegir que «un altre fet destacat és que la reserva s'ha retardat molt». El director de la UHA va atribuir aquest retard en la presa de decisió a les condicions meteorològiques poc favorables. «Va fer mal temps a tota la península i això al final ens va beneficiar, encara que també fes mal temps a Andorra». I reitera «el fet de tenir molta neu i que no fes prou bo per anar a la costa va fer decantar la balança al nostre favor».

Estades curtes / En general, en comparació amb el març de l'any passat, els establiments van registrar una millor ocupació aquest any. Però, Julián adverteix que «les xifres no són comparables perquè l'any passat la Setmana Santa va caure a l'abril». I va afegir que «no es pot comparar una temporada amb una altra, caldrà esperar els resultats de tots dos mesos per comparar-los amb els de l'any passat». En quant a les estades del turistes Julián també va constatar que «han estat més curtes, el normal per Setmana Santa era tenir una mitjana de pernoctació d'entre 5 i 6 dies, mentre que aquest any se situa amb prou feina, entre dos i tres». I tot i que l'ocupació hagi estat bona, «el fet que s'escurci l'estada també incrementa la despesa perquè no té el mateix cost preparar una habitació per 5 o 6 nits, que per una o dues nits» va concloure.

Aprensió a la primavera / Julián va insistir en que «el sector té aprensió a la llarga primavera que ens espera». I va assenyalar que «aquest cap de setmana l'ocupació no arriba al 50% i els hotels no poden aguantar gaires mesos així». Intuint que «la penitència serà llarga» Julián va concloure que «la situació és la que és als països veïns, i captar un mercat alternatiu no és cosa d'un dia, sinó d'anys.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT