PUBLICITAT

Criteri favorable als canvis de la llei d'immigració

  • L'Executiu comparteix la necessitat de crear tres noves autoritzacions
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

El Govern va valorar positivament la proposició de llei de modificació de la Llei d'immigració presentada pel grup parlamentari demòcrata. El criteri positiu que ahir es va publicar al Butlletí del Consell General determina que el Govern comparteix la necessitat de crear tres noves autoritzacions d'immigració tenint en compte la conjuntura social i econòmica del país, i per donar compliment a la Llei d'inversió estrangera i al procés d'obertura econòmica.

En el criteri publicat, el Govern destaca que les modificacions inclouen tres noves autoritzacions d'immigració, la de treball per compte propi, que respecta la Llei d'exercici de professions liberals; la de treball sense residència per a treballadors qualificats que treballen a l'estranger, i que percebran un salari fix que tripliqui el salari mínim andorrà; i l'autorització de residència per ingrés en centres geriàtrics. El Govern també remarca que els canvis proposats permeten seguir protegint el mercat de treball interior en un moment on les persones que busquen feina van en augment.

La llei també proposa que es puguin dur a terme treballs de curta durada per un termini màxim de 30 dies per any natural, i s'amplien els supòsits de permisos per a estudis, en pràctiques formatives, i per a recerca.

El Govern també destaca que per permetre un major control i una fiabilitat més gran del cens de les persones que són autoritzades a residir a Andorra, s'ha establert un termini màxim de tres mesos per a la inscripció al Comú per part dels titulars d'una autorització de residència i treball.

El criteri del Govern es fa ressò de la mesura per evitar que un empresari es quedi sense quota de treball si el treballador estranger desisteix de la relació laboral en el termini d'un mes, i aplaudeix les modificacions de l'articulat encaminades a esvair confusions interpretatives i a simplificar els tràmits administratius.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT