PUBLICITAT

CiU reclama les rotondes de Montferrer i la Seu a Foment

  • La senadora Maite Rivero registra set preguntes al ministeri
EL PERIÒDIC
MADRID

Periodic
Els veïns de Montferrer protesten a la carretera per demanar una rotonda Foto: ANA / M. J.

La senadora de Convergència i Unió (CiU), Maite Rivero, va registrar aquesta setmana, una bateria de set preguntes escrites dirigides al ministeri de Foment espanyol per recordar a la seva titular, Ana Pastor, els compromisos adquirits públicament per solucionar els problemes viaris de la N-260 a l'Eix Pirinenc. D'aquesta manera, Rivero vol reclamar la construcció de rotondes al seu pas per Montferrer, Castellciutat i per la Seu d'Urgell, llargament reivindicades pels veïns del territori.

Tal com va informar CiU a través d'un comunicat, Rivero exigeix «solucions» i «un calendari concret» per tal de suprimir la cruïlla de la N-260 al seu pas per Montferrer i per poder accedir al nucli de Castellbó, habilitant-hi una rotonda. També demana «concreció» pel que fa a la construcció de les dues rotondes a la Seu d'Urgell, la primera ubicada davant de les antigues lleteries i la segona al canvi de rasant a l'alçada de la connexió amb el nucli de Castellciutat.

La senadora exigeix, mitjançant diverses preguntes, que s'especifiquin els tràmits realitzats pel director general de Carreteres, Pere Padrosa, que es va comprometre a iniciar de nou els tràmits pertinents per l'execució del projecte ara farà un any. També reclama la situació actual en la que es troba l'expedient, les mesures alternatives mentre no es portin a terme els treballs i quins van ser els costos directes i indirectes per la no realització de les obres. A més, demana el calendari d'execució previst pel govern espanyol de les dues rotondes de la Seu amb les degudes actuacions d'adequació del pont que creua el riu Valira, la il·luminació entre rotondes, la construcció d'una vorera entre el pont i l'Hotel Castell, i l'adequació del mirador. ivero va remarcar que, en la construcció de les dues rotondes de la Seu, ambdues glorietes ja disposaven del seu preceptiu estudi informatiu i dels seus projectes. L'actuació ja va ser licitada, però no obstant, el ministeri va considerar que havia de modificar-se el projecte i l'adjudicació va ser retirada.

MOBILITZACIONS CIUTADANES / Veïns de Montferrer ja fa uns quants caps de setmana que reivindiquen la construcció del punt rodó a la N-260 al seu pas per la població. Ho fan amb concentracions a la zona i talls puntuals del trànsit. A mitjans de març, a més, l'Associació de Mares i Pares d'Alumnes de l'Escola els Agols va enviar una carta al mateix president del govern espanyol, Mariano Rajoy, demanant-li un compromís d'inici de les obres, i convidant-lo a visitar la zona per tal que pugui comprovar per ell mateix la problemàtica. A la vegada, també van fer arribar una carta a la ministra de Foment, Ana Pastor, i a la subdelegada del Govern, Inma Manso, demanant una solució als problemes que provoca en la població aquesta cruïlla «per evitar accidents i víctimes», segons recull la missiva.

L'Ampa insisteix en que el context de crisi actual no pot ajornar aquesta actuació per evitar accidents i víctimes, com els que pateixen des de fa molts anys.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT