Retorn a l'essència

• Amb Peñarroya a la graderia, sancionat amb dos partits, el River venç al Barça en un nou treball d'equip
R. M. S.

Peñarroya observa el partit des de la primera fila de la graderia, amb gest seriós durant els 40 minuts de joc Foto: ÀLEX LARA

Sense Joan Peñarroya a la banqueta –dos partits de sanció finalment, el club es va assabentar ahir a les 12.00 del migdia– i amb Xavi Luque dirigint l'equip, el River va tornar al camí de la victòria de la mà, una vegada més, del treball de conjunt. Al mateix temps, el Knet no podia superar el Ford Burgos, amb la qual cosa la situació és manté igual, amb una victòria d'avantatge per als andorrans, però a només dues jornades del final de l'Adecco Or.

La defensa del River va ser, de primeres, com manaven les instruccions que durant tota la setmana s'han estat donant per fer front a un equip perillós en la distància. Amb agressivitat i intensitat, corrent molt i amb seny, administrant esforços, els andorrans van iniciar el matx amb un ritme que els hi va fer entrar amb garanties. Hampl va arrencar amb força en la pintura en atac, complement perfecte al que al darrera era una forta defensa, i així el River va posar una distància prudencial fins un 9-2 que va obligar Borja Comenge a demanar el primer temps mort del partit després d'una assistència de Pablo Sánchez sense mirar, a Hampl, que no fallava.

Quan va retornar el joc, el càntabre ho va tornar a fer, ara amb Dani Pérez, cap a la línia de 6,75, per fer un triple que posava 10 punts d'avantatge a favor dels locals (12-2). Eriksson, com no des de lluny, aguantava el seu equip amb un triple, però Maresch responia amb la mateixa moneda. Eriksson tornava a mostrar el seu canell (17-11). EL matx llavors es va aturar una mica, amb intercanvi de cistelles que van dur al final del primer quart 24-16.

El segon període, el Barça va remuntar fins el 24-22, i el matx va entrar en un tram de sequera de punts preocupant, fins que el River va respondre amb un parcial de 9-0 quan més problemes semblava tenir en atac: dos triples consecutius d'Schreiner, i un 2+1 de Hampl per posar el 33-22 a tres minuts del descans. Al descans el marcador apuntava cap a casa, amb un 40-28 fomentat en la intensitat defensiva i l'encert en atac des de la línia de 6,75 del River, que no del Barça: 6 de 10 per als andorrans, 4 de 8 per als blaugrana.

En el tercer quart el més destacat va ser la lesió de Maresch, tot i que després va poder continuar. L'austríac, en una jugada de mèrit en atac encarant el seu defensor trencant-li la cintura entrant a cistella, va rebre un tap amb la mala sort de caure al terra sobre el colze que ja tenia tocat després de rebre un cop aquesta setmana durant un entrenament. L'escorta va continuar a la pista, però amb el braç dret mort, i fins i tot va anotar dos punts, però finalment va haver de ser substituït. El partit va canviar de color i va a passar a ser blaugrana, amb un Barça que remuntava del 42-32 que situava Hampl, al 44-42. Fins que Flis no va aparèixer amb el seu primer triple, no es va trencar el marcador, i del 47-42 es va arribar al final del quart amb 51-44.

L'últim període va ser la confirmació de la victòria esperada. El ritme era local, i el triomf semblava fet, però el Barça encara va tenir idees per intentar la desesperada: els llançaments llunyans que tampoc no els hi van donar resultats. Al final, 74-61 amb un festival entre afició i equip, mentre a la primera fila de la graderia Peñarroya s'ho mirava amb semblant seriós. Queden dos partits.

Peñarroya: «És fals i mentida dir que vaig insultar greument l’àrbitre»

«L’únic que puc dir és que és fals i mentida que jo vaig insultar greument l’àrbitre, i per tres vegades, com diu a l’acta», va manifestar ahir Joan Peñarroya en la roda de premsa posterior al partit, convertida en una declaració de suport de tota la directiva al tècnic manresà. El president Gorka Aixàs, assegut al seu costat, va llegir: «La junta directiva del BC Andorra considera que amb aquesta sanció el comitè va més enllà de tot objectiu per una suposada mala actitud. Aquesta sanció és perjudicial per a l’entitat i la massa social». Així mateix, el comunicat del club hi afegeix que s’accepta la sanció, «però no es comparteix», i amb un clar suport a Peñarroya: «Els suposats insults no van sortir de la noca del nostre entrenador». Amb això, el BC Andorra vol donar per tancada la polèmica amb el Comitè. «Les meves paraules d’indignació van ser que era una puta vergonya estar tot l’any treballant per això», va puntualitzar Peñarroya.