PUBLICITAT

A una plaça dels Jocs

  • De les 27 elegides, Laura Soulié és la 28a per ser a Sochi 2014 i no sabrà si té bitllet fins el pròxim gener
R. M. S.
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Soulié, durant la compareixença davant de la premsa, ahir a la seu de la FAE acompanyada pel director tècnic Foto: TONY LARA

No s'han assolit, ni de lluny, els objectius de la temporada en biatló que la Federació d'Esquí havia establert per a la present campanya 2012-2013. Així ho reconeixen tant la biatleta Laura Soulié com el director tècnic de la FAE, Carles Visa, però com que es volen veure els punts positius, vet aquí que n'hi ha dos: un, que l'andorrana es mantindrà la pròxima temporada en el circuit mundial de la Copa del Món gràcies a ser la 26a per nacions (n'eren 38) en aquesta competició; i dos, que la plaça per als Jocs Olímpics d'Hivern de 2014 a Sochi és a tocar perquè Soulié ha quedat la 28a en una llista d'acceptats de 27. Des de la FAE es confia en què qualsevol baixa permeti l'andorrana ser a l'Estadi Laura –casualitats de nom– de Sochi lluitant als Jocs.

«Teòricament hauria d'entrar» entre les elegides per ser als Jocs, va assegurar ahir Visa, que va explicar que fa quatre anys a Vancouver, l'espanyola Victoria Paidal era més lluny de la 30a i finalment va obtenir plaça. Segons la FAE, una lesió o qualsevol renúncia per cupos de país donaria aquesta plaça a Soulié. «Vaig córrer a Sochi a la Copa del Món i hi vaig ser com si anés als Jocs», va manifestar ahir la biatleta, que assumeix que el seu objectiu principal per la pròxima temporada serà «el circuit i després els Jocs, que si vénen, estaré molt contenta».

COM FUNCIONEN LES PUNTUACIONS / Per a què una biatleta obtingui el passaport per als Jocs ha de puntuar en els Campionats del Món, i no en les diferents proves de Copa del Món. Així, per als Jocs de Sochi es tenen en compte les puntuacions obtingudes als Mundials d'aquesta temporada a Nove Mesto (República Txeca), i de l'anterior a Oberhof (Alemanya), i en les proves individuals i de relleus. Soulié no puntua en les de relleus perquè hi va sola. Així, la llista de 27 olímpiques per a Sochi «ja està feta», va dir Visa, que va informar que oficialment no se sabrà si Soulié va als Jocs «fins el pròxim gener».

LA COPA DEL MÓN / Soulié ha acabat, individualment, en el lloc 86 de la Copa del Món. Això és: la 63a en les curses individuals; la 83a en les sprint; i la 77a en les de persecució. «Ha estat una mica lluny dels objectius, que era el Top 30», va dir Visa, «però ha estat capaç de conservar el passaport per tornar a la Copa del Món». Segons el director tècnic, aquest any hi han hagut moltes més corredores que la temporada anterior, cosa que reafirma la biatleta: «El nivell ha estat molt més elevat, amb els mateixos resultats acabaves 20 llocs més».

FLUIXA D'INICI, MILLOR DES DE NADAL / La temporada ha estat «dura» per a Soulié, que va afirmar ahir que mentalment se li va fer molt pesada fins el Nadal, quan va tornar a Andorra «a carregar les piles». A partir d'aquí, segons va dir, tot va millorar: «Era una càrrega mental». Soulié ho argumenta, en part, pel «treball de musculació», que «no l'he assimilat bé», tot i que pensa que al final de temporada ha anat «molt millor».

LA FAE CONFIA EN ELLA / Els dubtes que hi podien haver pel rendiment de Soulié, els va voler esvair ahir el director tècnic de la FAE, que va confirmar que l'andorrana continuarà vinculada a la Federació Francesa, i que al maig ja hi serà entrenant. «Confiem en ella. Sabem on podem ser més bons, és un treball més físic. Possiblement aquest any no ha pagat, però ja arribarà. Té el nostre suport al 100%», va assegurar Visa.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT