PUBLICITAT

El Govern adjudica les obres per gairebé 3,8 milions d'euros

  • L'empresa Locubsa és l'elegida i Cinca afirma que està «dins del marge del 10%» del pressupostat
E.O.G. / R. M. S.
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
El Camp del Consell, futur Estadi Nacional, fa unes setmanes Foto: TONY LARA

La polèmica estava servida quan l'ACODA (Associació de Contractistes d'Obra d'Andorra) va afirmar que era impossible que es fes el futur Estadi Nacional per menys de quatre milions d'euros sense que l'empresa adjudicatària no tingués pèrdues. Així, ahir el ministre de Finances, Jordi Cinca, va informar després del Consell de Ministres de l'adjudicació de les actuacions per un import de gairebé 3,8 milions d'euros.

L'empresa encarregada de les obres serà Locubsa, que en aquesta primera fase aposta per un cost de 3.779.887 euros per a un termini d'execució de 15 mesos. El pressupost «està dins del marge del 10%» que marca la llei, segons va assegurar ahir el ministre Cinca durant la compareixença pública posterior al Consell de Ministres.

Així, la constructora durà a terme el projecte redactat per l'arquitecte Julià Call, que va ser el guanyador del concurs d'idees. Aquesta primera fase de la construcció de l'Estadi Nacional en els actuals terrenys del Camp del Consell, suposaran una fase inicial d'enderrocs d'algunes instal·lacions com el garatge d'RTVA, la graderia que hi ha perpendicular al riu, els sistemes d'il·luminació i reg, els tancaments perimetrals, i després la construcció d'un terreny de joc de 125 metres de llarg i 77 d'ample, a més d'unes graderies «en forma de ‘U'», segons el comunicat del Govern, amb 3.000 seients per espectadors dels quals la meitat seran coberts per una marquesina allà on hi serà la zona VIP. Així mateix, l'obra inclou una passarel·la sobre el Valira per a vianants entre l'avinguda de Salou i la Baixada del Molí.

COMPATIBLES AMB EL RUGBI / Igualment, el Govern va insistir ahir en què les obres seran «compatibles» amb la utilització «del terreny d'esports per la pràctica del rugbi» durant les obres, excepte en els períodes entre l'1 de juliol i 15 de setembre de 2013, i 14 d'abril i 15 de juliol de 2014.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT