PUBLICITAT

De la Casa de la Vall a l'Auditori d'Ordino

  • Ban Ki-moon descobreix els escenaris polítics i es fa seva la divisa nacional ?la unitat fa la força' per demanar més suport per a la pau
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Foto: TONY LARA

El síndic general, Vicenç Mateu, va rebre el Secretari General de l'ONU, Ban Ki-moon, ahir a la tarda al Consell General. Mateu va recordar els «més de set segles de concòrdia» i la voluntat d'Andorra de ser present al món. Ban Ki-moon va iniciar el seu discurs de la mateixa manera que en la trobada amb el cap de Govern, amb unes paraules en català. El secretari general de l'ONU va felicitar Andorra pel 20è aniversari de la Constitució i va destacar «l'esforç del país per obrir-se i contribuir a la cohesió social, la pau i la prosperitat». Ban Ki-moon no va oblidar de fer esment de l'alta representativitat i participació de les dones al Parlament, un aspecte que va qualificar de «fonamental» per promoure la democràcia per la necessitat que ocupin llocs de «presa de decisions» i per assolir la igualtat. També va exposar els cinc imperatius per a la segona etapa del seu mandat: «el desenvolupament sostenible, la prevenció, la construcció d'un món més segur, ajudar als països a gestionar les transicions polítiques i donar més drets als nenes i a les dones». Ban Ki-moon va lamentar els conflictes de Síria i Mali, i va fer una crida a la pau a Corea del Nord, davant les tensions creixents a la península. El mandatari va acabar el seu discurs apel·lant a la confiança que l'ONU diposita en el suport d'Andorra per aconseguir la pau, el desenvolupament sostenible i la defensa dels drets humans a tot el món. I va citar la divisa nacional la unitat fa la força per afrontar els reptes globals.

Trobada a l'Auditori Nacional

El darrer acte de la visita d'ahir es va celebrar a l'Auditori Nacional d'Ordino. El cap de Govern, Toni Martí, el va obrir recordant l'ingrés d'Andorra a l'ONU fa 20 anys. Ban Ki-moon va qualificar Andorra «d'oasi de pau» i en va lloar la llengua mil·lenària i la multiculturalitat.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT