PUBLICITAT

Andbank continua accentuant la seva solvència econòmica

  • L'any passat l'entitat va incrementar en un 4,4% els seus beneficis
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
L'edifici central d'Andbank situat a l'avinguda Fiter i Rosell a la parròquia d'Escaldes-Engordany Foto: ÀLEX LARA

Andbank va obtenir un resultat net de 56,5 milions d'euros en l'exercici del 2012, una xifra que suposa un increment del 4,4% respecte a l'exercici del 2011. Des de l'entitat bancària, a través d'un comunicat, van qualificar «d'excel·lent» aquest resultat tenint en compte l'entorn econòmic actual.

Les dades mostren que Andbank va passar de gestionar 9.160 milions a finals del 2011 a 11.048 milions d'euros el 2012, amb un increment de diner nou de gairebé 1.500 milions euros, creixent més d'un 20%. Segons van assenyalar des de l'entitat bancària, aquest augment ha estat orgànic, és a dir, sense cap adquisició. Així, a finals del 2012, la quota de recursos gestionats d'Andbank va arribar a un 31,4%.

L'activitat creditícia del banc se situa en els 1.825 MEUR (un 6,5% més respecte al 2011). La ràtio de morositat és del 3,69%. L'entitat destaca que el marge ordinari de gestió va ser de 190M euros (un 11% més).

Així mateix, es va assolir un augment del 3% del marge d'explotació tot i el creixement de les despeses a causa de l'expansió internacional i la inversió en tecnologia. Pel que fa al marge financer, es va incrementar un 10% durant el 2012.

La ràtio d'eficiència del banc va ser d'un 46,7%. En aquest sentit, des de l'entitat bancària van explicar que l'esforç mantingut de racionalització de despeses va ajudar a finançar les inversions realitzades en l'expansió internacional, una àrea que va generar nou negoci i que ja se situa en el 50% dels recursos gestionats, així com el creixement de la plantilla fora d'Andorra, que també representa el 50% del total del grup. El 2012 va obrir oficines a diverses localitats espanyoles.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT