PUBLICITAT

La Setmana Santa porta una afluència massiva d'esquiadors

  • Grandvalira ha doblat el nombre d'usuaris respecte la Pasqua 2012, i Vallnord en rep un 13% més
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Retencions per sortir del país per la frontera del Riu Runer, ahir al migdia Foto: TONY LARA

Tant Grandvalira com Vallnord van tancar ahir la Setmana Santa amb un balanç més que positiu. Els dos dominis van incrementar l'afluència d'esquiadors en relació a les vacances de Pasqua de l'any passat. Grandvalira va doblar el nombre d'usuari, mentre que Vallnord en va rebre un 13% més, cosa que es tradueix en més de 25.000 esquiadors de mitjana diària a les estacions. Grandvalira va informar ahir que va registrar prop de 150.000 dies d'esquí venuts per Setmana Santa. Del 23 de març i fins ahir, el domini esquiable va rebre el doble d'esquiadors que l'any passat en el mateix període festiu. La mitjana d'usuaris per dia que van visitar les pistes va ser de 16.666 amb un pic de més de 19.739 divendres dia 29 de març, segons destaca l'estació en un comunicat.

La directora general de Grandvalira-Nevasa, Núria Tarré, va destacar com a factors explicatius de l'increment de forfets venuts, que «la situació avançada del període vacacional en el calendari de la temporada 2012-2013, les bones condicions de neu i la inestabilitat del temps dels darrers dies al litoral, han afavorit l'entrada de més esquiadors a Grandvalira».

Les xifres de Vallnord són inferiors a les de Grandvalira, però també positives. L'estació va rebre una mitjana de 8.500 esquiadors diaris als tres sectors –Arcalís, Arinsal i Pal. Aquesta xifra suposa un increment del 13% respecte la temporada passada. En aquest cas, també s'assenyala el calendari favorable i la quantitat de neu acumulada als tres sectors de Vallnord com a factors que «han fet que es compleixin les expectatives marcades». Des de divendres fins ahir es va registrar una mitjana de 8.500 esquiadors diaris, el que suposa uns 1.000 esquiadors més respecte el mateix període de la temporada passada. El primer client del període de vacances va ser les famílies procedents sobretot de l'Estat espanyol. Els esquiadors van poder gaudir d'un temps variable, amb sol durant els matins i algunes nevades a cotes altes al vespre i nit. Aquestes precipitacions puntuals van permetre gaudir d'una neu en condicions òptimes durant aquests dies.

ELECTROSNOW / El festival de música ElectroSnow, que es va celebrar a l'aparcament del sector del Tarter, va reunir durant els tres dies de celebració (dissabte, diumenge i dilluns) un total de 5.000 assistents. «L'organització supera amb nota els objectius plantejats quant a afluència de públic», assenyala Grandvalira.

EL QUE QUEDA DE TEMPORADA / De cara els propers dies, Grandvalira manté el 100% del domini i de les instal·lacions obertes, amb un total de 210 quilòmetres esquiables. Els gruixos de neu oscil·len entre els 120 centímetres les cotes baixes i els 250 centímetres a les cotes altes amb una qualitat de neu primavera. Aquestes condicions permeten allargar la temporada fins el 28 d'aquest mes d'abril, a preus reduïts a partir del proper dia 15. Vallnord tancarà la temporada el proper diumenge, 7 d'abril, tal com estava previst, tot i els gruixos extraordinaris de neu de què disposa. Aquesta darrera setmana, els tres sectors preveuen obrir entre el 90 i el 100% de les instal·lacions amb uns gruixos acumulats de 210 a 310 centímetres a Arcalís i, entre 130 i 180 centímetres a Arinsal i Pal. Una vegada tancat l'hivern, Vallnord es prepara per obrir la temporada d'estiu el proper 15 de juny.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT