PUBLICITAT

Les estacions lleidatanes venen més de 95.000 forfets per Pasqua

  • Els hotelers registren una ocupació de més del 85% a peu de pistes
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Esquiadors fent cua per agafar els remuntadors de l'estació d'esquí aranesa de Baqueira Beret. Foto: ACN

El Patronat de Turisme de Lleida valora com a positiva l'ocupació turística e les vacances de Setmana Santa a les zones turístiques, amb una ocupació que oscil·la entre el 80% i el 85%, segons el tipus d'allotjament, durant 4 dies, de Divendres Sant fins al Dilluns de Pasqua, i confirma les previsions fetes. El Patronat de Turisme també va informar ahir que comparteix la satisfacció expressada pels sectors d'hoteleria, càmpings i turisme rural pel nivell d'ocupació assolit, malgrat que les condicions meteorològiques no van acompanyar del tot i van afectar en alguns casos la contractació de serveis turístics, sobretot els relacionats amb les activitats de turisme actiu i d'esports d'aventura.

Per sectors, l'ocupació en establiments hotelers va ser del 80 % de mitjana. A les zones properes a les estacions d'esquí, el percentatge va ser en alguns casos fins i tot superior. Pel que fa al turisme rural, l'ocupació va ser força bona amb un 85 % de mitjana i amb el cartell de complet a diversos establiments de la zona del Pirineu. Quant al càmping, amb una cinquantena d'establiments oberts en aquestes dates, van tenir una molt bona ocupació a les places de bungalous, que es va situar en el 95 %. L'ocupació en places d'acampada i caravàning va ser inferior a les previsions inicials degut al temps i es va situar en el 30%. La major part de les estacions d'esquí del Pirineu de Lleida van tancar la temporada 2012/2013 coincidint amb el període final de Setmana Santa.

La Temporada d'esquí continua /En canvi, les estacions de Port Ainé i Baqueira Beret allargaran la temporada a causa de la gran quantitat de neu caiguda durant aquest hivern. Baqueira Beret obrirà cada dia fins al 7 d'abril i després tots els caps de setmana fins al 5 de maig. Port Ainé també té previst ampliar la temporada durant els tres primers caps de setmana d'abril. La temporada d'esquí clourà havent assolit l'objectiu inicial d'arribar als 1.250.000 forfets. Per fer balanç final de la temporada d'esquí amb el nombre de forfets venuts i per conèixer l'increment de venda de forfets respecte a la temporada anterior caldrà esperar el tancament definitiu de les estacions. Les dates també van ser bones per a l'esquí. El conjunt d'estacions lleidatanes van vendre més de 95.000 forfets per Pasqua.

Turisme actiu /Pel que fa a les empreses de turisme actiu i d'esports d'aventura, cal dir que aquestes van tenir un nivell de contractació de serveis menor que en altres anys, a causa de les condicions meteorològiques que no van acompanyar gaire i també perquè el període de vacances de Setmana Santa va afavorir més les activitats relacionades amb l'esquí. L'Associació d'Empreses d'esports d'aventura del Pallars Sobirà calcula que van estar al 45% de la seva capacitat de serveis.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT