PUBLICITAT

Electropassió

  • El festival frega les 5.000 entrades ?amb un 30% de públic nacional? i compleix les expectatives de l'organització
A.L.
CANILLO

Periodic
Miss Kittin & The Hacker en el moment culminant del festival, la matinada de dissabte a la vela del Tarter Foto: EL PERIÒDIC

Missió complerta: la primera edició de l'ElectroSnow, el festival de música electrònica del Pirineu, tanca avui la paradeta amb unes estupendes «sensacions», per dir-ho en el llenguatge futboler que gasta l'organització, que conviden a l'optimisme de cara a futures edicions. És veritat que no s'ha arribat a les (fabuloses) 3.000 entrades diàries que augurava dijous des d'aquestes pàgines Loic le Joliff, el director artístic del festival. Però el balanç al tancament de l'edició és, tenint en compte els precedents, indiscutiblement prometedor: la tarda-nit de dissabte es van registrar a la vela instal·lada a l'aparcament del Tarter més 2.500 espectadors, i ahir s'esperava superar els dos milers, amb l'efecte crida d'última hora dels dos caps de cartell de l'ElectroSnow: la britànica Nina Kraviz i el nord-americà Carl Craig. I una sorpresa majúscula: al costat del públic català i del sud de França que l'organització donava per descomptat, en un primer recompte el nacional va constituir entre un 30 i un 35% del públic total.

Si es confirmen aquestes dades, el festival ha superat la prova del cotó que el mateix Joliff es plantejava dijous: aconseguir que el país se sentís l'ElectroSnow com a cosa pròpia. Bona part de l'èxit d'aquesta primera edició cal posar-lo al sarró de l'enorme esforç de promoció, tant nacional com internacional, que s'ha traduït en la venda de 1.500 paquets –forfet de Grandvalira més entrada al festival– en anticipada. Pel que fa a l'aspecte estrictament artístic, el minut d'or de l'ElectroSnow –les dues hores d'or, vaja– van ser per als francesos Miss Kittin & The Hacker, que la matinada de dissabte van protagonitzar el primer ple absolut del festival.

Però no tot han sigut flors i violes: tal com reconeixia ahir la mateixa organització –i com era de preveure– l'amplíssima franja horària amb concerts programats ha tingut un seguiment desigual: l'hora punta es va registrar dissabte a partir de les 21 hores, i diumenge, de les 22 hores. Fins aleshores, i tenint en compte que els discjòqueis començaven a punxar a les 17 hores, l'afluència de públic va ser més aviat fluixa. ¿Una lliçó per a pròximes edicions? «El festival encara no s'ha acabat; fins demà a la tarda no farem el balanç definitiu ni començarem a pensar en la segona edició». Però els números són positius, i Joliff ja advertia que l'ElectroSnow, tret de catàstrofe, havia vingut per quedar-se. I 5.000 espectadors en dues nits donen per a moltes interpretacions, menys a la catastrofista. Aquest migdia, i per als que encara tinguin esma, última sessió a pistes.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT