PUBLICITAT

Els turistes de Pasqua trien la muntanya en lloc de la platja

EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Esquiadors a l'estació solsonina del Port del Comte. Foto: ACN

Els turistes d'aquesta Setmana Santa opten per la muntanya i l'interior per davant dels destins de platja, segons va informar ahir l'Agència Catalana de Notícies (ACN). Els nivells d'ocupació van ser molt asimètrics a Catalunya amb una mitjana general de l'entorn del 75%. Una Setmana Santa avançada amb més fred i neu a les pistes d'esquí va canviar la tendència dels últims any i la majoria de turistes catalans van optar per destinacions de muntanya abandonant les opcions de platja i litoral, segons les primeres valoracions dels gremis i establiments hotelers de les diferents demarcacions catalanes.

La major part de l'ocupació es va fer sense reserva i molt a última hora cosa que corrobora que les famílies van esperar fins a l'últim moment per prendre la decisió d'anar a la platja o al Pirineu. Tot i que l'ocupació va ser molt asimètrica, a l'entorn del 60% en zones de platja, i ocupacions de fins el 100% a algunes zones de muntanya, la mitjana general va fregar el 75%. L'estada dels turistes es va concentrar com a la major part de Catalunya entre el Dijous Sant i el diumenge. Les comarques de Lleida, l'Alt Pirineu i Aran van complir les previsions d'ocupació que se situaven a l'entorn del 80% entre el Divendres Sant i el Dilluns de Pasqua.

La Federació d'Hostaleria de Lleida calcula que «la xifra s'ha complert amb alguns pics del 85% tant a les zones d'esquí­ com al turisme rural de la plana de Lleida, que per Setmana Santa atrau a nombrosos visitants». Entre setmana l'ocupació va ser, com es preveia, molt fluixa del 35%. A partir de dimarts vinent el 45% de les places hoteleres de l'Alt Pirineu no estaran disponibles amb motiu de l'inici de la temporada baixa que dura, en aquest cas, fins que comenci l'estiu.

Una temporada excel·lent /El president de la Federació d'Hostaleria de Lleida, Juan Antonio Serrano, va explicar que tot i que les xifres d'ocupació són bones «sense la crisi haurien estat superiors i en molts casos s'hauria fregat el 100% tenint en compte que el Pirineu ha viscut una temporada d'esquí­ molt bona i amb qualitats de neu extraordinàries».



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT