PUBLICITAT

Xavi Salvadores trenca motlles en l'últim gegant FIS a Soldeu

  • El júnior de primer any de la FAE guanya contra pronòstic i fa l'11è millor temps mundial de la seva edat
EL PERIÒDIC
SOLDEU

Periodic
Xavi Salvadores, durant una jornada de competició en l'edició de la temporada passada del Trofeu Borrufa Foto: RAMON BUIRA

La supercombinada dels Campionats d'Andorra d'esquí alpí que s'havia de disputar ahir a Soldeu es va ajornar però sí que es va fer el gegant FIS que hi havia previst com a última carrera i aquesta va tenir un nom propi: Xavier Salvadores.

El jove corredor de primer any júnior de la Federació Andorrana d'Esquí (FAE) va sorprendre a propis i estranys amb la victòria, tot i que també hi havien els principals exponents del primer equip federatiu com són Marc Oliveras o Kevin Esteve. A més Salvadores va ser tan ràpid –va ser el més ràpid en les dues mànegues que va marcar 33,71 punts FIS en gegant que no només milloren substancialment els 50,78 que tenia sino que es tracta d'una puntuació que el situaria onzè en la classificació mundial de la seva edat.

El podi, tricolor al complert, el van completar Marc Oliveras i un Robert Solsona que arriba també amb ganes de demostrar a la recta final de la temporada, rebaixant punts en la disciplina en fer 42,39, pels 49,45 que en tenia.

En la categoria femenina no hi havia Sara Raméntol, una de les favorites al triomf i va guanyar l'espanyola Anna Díaz-Prieto, sent Laia Clascà la millor representant andorrana.

‘MIMI' I RUIZ GUANYEN EL GEGANT / Amb la cancel·lació de la supercombinada d'ahir dels Nacionals, es pot dir que el gegant de divendres va ser l'última prova dels Campionats d'Andorra 2013, que s'han disputat a Grandvalira. En fémines Gutiérrez va ser la més ràpida amb un temps d'1min 23,34s i Sara Raméntol, quarta, va ser la segona millor andorrana a només 60 centèssimes. Carla Altimir va ser la tercera corredora del Principat, 13a a la classificació, mentre que després han quedat Maria Lluelles 21a i Meritxell Pages 27a.

En homes Nil Ruiz amb el segon millor temps, va ser l'andorrà més ràpid, amb 1min 20,07s i per darrera de l'espanyol Iván Del Campo, que el va superar per 29 centèssimes. Per darrera de Ruiz, Kevin Esteve va acabar tercer seguit per Joan Verdú en la quarta plaça, que va completar el podi del Nacional. Per darrera van quedar Robert Solsona 5è, Marc Oliveras 6è, Josh Alayrach 10è, Gabriel Barios 14è, Marc Vieitez 24è, Arnau Puig 25è, Matias Vargas 26è, Ferran Huertas 27è, Xavi Salvadores 28è, Ivan Del Moral 35è i Arturo León 47è.

de nou ‘mimi' i VERDÚ, L'ESLÀLOM / Dijous, en l'eslàlom, Mireia Gutiérrez no va tenir problemes per vèncer en la seva especialitat i fent doblet –perquè l'endemà guanyaria en el gegant– amb un marge de tretze segons sobre la segona millor andorrana, Carla Altimir. Tercera va ser Maria Lluelles i Sara Raméntol va quedar fora en la segona mànega.

En la masculina Joan Verdú va ser quart més ràpid i el primer andorrà, seguit d'Àxel Esteve, que va ser sisè i Arnau Puig, setè. La cursa la va guanyar l'espanyol Joaquim Salarich i altres resultats d'andorrans van ser el 8è de Josh Alayrach, el 12è de Gabriel Barios, el 13è de Marc Oliveras, el 17è de Matias Vargas, el 20è de Ferran Huertas, el 21è de Marc Viéitez, el 32è d'Iván Del Moral i el 40è d'Elíes Comas.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT