PUBLICITAT

La Massana tanca el 2012 amb un superàvit de 700.000 euros

  • L'execució d'ingressos és del 100% del pressupost
EL PERIÒDIC
LA MASSANA

Periodic
Els consellers de la minoria en primer terme i el cònsol en el punt de focus en una sessió de comú Foto: TONY LARA

El Comú de la Massana ha tancat l'exercici 2012 amb un superàvit de 706.385 euros. És el tercer any consecutiu que la liquidació és en positiu, un fet subratllat pel conseller de Finances i Pressupost, Miquel Llongueras, que va aprofitar per apuntar que l'exercici actual «segurament també tancarem amb superàvit». Aquest resultat positiu es deu, en gran mesura, a dos factors: «l'elevat grau de control i contenció de la despesa» i «l'important grau d'execució d'ingressos», del 100,05% del pressupostat, «cosa que demostra els criteris realistes amb què confeccionem els pressupostos».

En la memòria explicativa de la liquidació dels comptes presentada per Llongueras, es posa en relleu que les despeses van ser de 10,4 milions d'euros, el que és un 89,2% del pressupostat. És a dir que «s'aconsegueix un estalvi de l'115 en el pressupost de despeses».

En el capítol d'inversions, «l'execució s'ha duplicat respecte el 2011», i s'han liquidat 531.934 euros, el que és el 62,3% del pressupost. Aquest punt va generar un petit intercanvi d'opinions entre majoria i minoria. Aquesta darrera va reclamar que s'executessin, doncs aquestes petites inversions poden ajudar en la situació de crisi actual als petits empresaris de la parròquia, va argumentar Jordi Serra. Aspecte que la majoria comparteix, tot i que justificar que en alguns casos primer s'havien de fer estudis, i per això s'han retardat les inversions.

Pel que fa als ingressos, aquests van sumar 11.108.282 euros, que és el 100,05% del que s'havia pressupostat. Per impostos directes es van ingressar 1,7 milions i per indirectes es van rebre 576.534 euros. Les taxes i altres ingressos van sumar 1,8 milions. Per transferències es van ingressar 7,2 milions, 1,6 com a transferències corrents i 4,6 com a transferències de capital.

EL DEUTE I VALLNORD / Malgrat el superàvit, el deute total del Comú se situa per sobre dels 43 milions, per sobre del nivell d'endeutament màxim permès per la llei. La majoria ho atribueix a la «llosa» que suposa l'Estació de Muntanya d'Arinsal i Pal (Emap). L'estació té un deute de 24,6 milions, que també assumeix la corporació, i de Vallnord també se n'assumeix un d'1,3 milions. Segons la majoria, si es poguessin comptabilitzar els ingressos d'Emap per calcular el sostre d'endeutament, «estaríem per sota».

Per aquesta temporada que es tancarà properament, el cònsol major, David Baró, augura un resultat d'explotació positiu, i assegura que s'està per sobre que l'any passat pel que fa als ingressos i per sota del pressupost en la despesa d'explotació.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT