PUBLICITAT

L'ocupació hotelera se situa en el 85% fins Divendres Sant

  • El sector confia en les reserves d'última hora per omplir dissabte?
G. GURDÓ
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Un turista es dirigeix amb les maletes al seu establiment hoteler Foto: TONY LARA

Les reserves hoteleres per al proper període vacacional de Setmana Santa es confirmen i el director de la Unió Hotelera (UHA), Òscar Julián, va explicar ahir que «tenim una ocupació confirmada d'entre el 68% i el 70% per a tota la Setmana Santa, però avui i demà seran dos dies de màxima afluència amb ocupacions que oscil·laran entre el 81% i el 86%». Una vegada més, el turista espanyol serà el primer client del sector. Amb tot, Julián va afegir que «dissabte i dilluns esperem més demanda del mercat francès». Les reserves per dissabte i diumenge però, encara no estan del tot definides. Mentre que diumenge les previsions no superen una ocupació del 60%, «dissabte continua sent una incògnita» va concloure Julián.

El director de l'UHA tampoc no va amagar la seva satisfacció pel fet que només fa una setmana les reserves del sector estaven estancades al voltant del 50% i que en un parell de dies la situació s'hagi invertit completament. «Continuem observant la tendència de reservar a última hora, cosa que aquesta vegada ens afavoreix gràcies també a les condicions climatològiques que ens són favorables» va argumentar Julián. I va recordar que «és bo que no faci gaire bon temps perquè la gent triï la muntanya i no la platja».

Un bon final de temporada / Julián es va felicitar de les previsions d'ocupació sobretot perquè «la temporada d'aquest any és curta i tancar Pasqua amb bons resultats ajudarà molt al sector». I va afegir que «tot i que no arribem a índexs del 90% d'ocupació no ens podem queixar, sobretot quan un dels portals de reserves per Internet més important del mercat espanyol, ens qualifica com la tercera destinació d'esquí més cara a Europa».

Precisament, sobre preus i guerra de preus en el sector, Julián va concloure que «la prova pilot que hem engegat aquest hivern ha funcionat bé». I recordant que hi van participar 18 establiments, va precisar que «les reserves s'han anat confirmant una mica més tard del que és habitual, però els establiments han pogut cobrir les expectatives igualment». Julián va qualificar l'experiència de molt bona perquè «ha permès mantenir els preus mitjos de manera consistent i a més a més, també ha permès superar la por de no poder omplir sense rebaixar preus». 



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT