PUBLICITAT

El retorn a la competició de l'absoluta es preveu per a l'Europeu del 2014

  • Madrid serà la seu, la despesa és viable i Sebastián és el primer de la llista per ser el seleccionador
IVÁN MOURE
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
D'esquerra a dreta Sebastián, Àlex Martín, Montardit i Bassols en el tret inicial d'un partit del Mundial 2009, contra Suïssa a Vigo Foto: EL PERIÒDIC

La darrera aparició de la selecció d'hoquei sobre patins en una competició oficial va ser l'11 de juliol del 2009, amb una derrota contra els Estats Units (4-3) en el Mundial A disputat a Vigo.

Aquell partit deixava al combinat que llavors dirigia Climent Padrós en l'última posició i per tant es confirmava el descens al Mundial B, que es disputaria uns mesos després a Dornbirn, Àustria.

Però allà ja no va arribar a jugar la tricolor. L'economia de la Federació Andorrana de Patinatge (FAP) que llavors presidia Josep Maria Vila començava a notar en la seva caixa forta els inicis de la crisi econòmica i des de llavors ha deixat de competir. Ara, tres anys i mig més tard i amb Rosa Torné com a màxima mandatària de la FAP, ja es preveu una data per tornar a competir: el Campionat d'Europa del 2014, que es disputarà entre el gener i el març.

La seu designada per a aquesta cita encara es desconeix de manera oficial. Ni la Federació Europea (CERH) i l'Espanyola (RFEH) han dit res al respecte però segons ha pogut saber EL PERIÒDIC D'ANDORRA es disputarà a Madrid, tal i com va confirmar Torné: «Sembla que serà a Espanya i si és així serà el millor moment per reaparèixer», va afirmar.

Dos són els punts claus que reforcen aquesta possibilitat. D'una banda que la seu sigui propera, de manera que les despeses en desplaçament i allotjament siguin mínimes. D'altra banda, que hi han jugadors convocables com ara Dídac Haro, Cumar Tequani, Oriol Gresa, Cuberes o Sergi Gispert que encara estan una mica verds per jugar amb l'absoluta però que l'any vinent ja hauran guanyat l'experiència suficient com per formar un equip amb cara i ulls amb els Llorenç Miquel, els germans Àlex i Marc Martín, Edu Rocha o Joel Tomé.

Segons Torné la decisió d'anar a l'Europeu 2014 es debatrà en junta en la pròxima assemblea, com també es parlarà de qui podria rellevar com a seleccionador a Climent Padrós, destituït després del Mundial de Vigo. «Pensem que la persona idònia és Juan Sebastian. No tindríem cap problema en què compaginés la feina a la FAP amb la del Cevalls», va assegurar una presidenta de la FAP que té com un dels objectius del seu mandat retornar l'absoluta a la competició i mantenir-la.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT