PUBLICITAT

Sanza assoleix la mínima als 10.000 per ser als Jocs

  • L'atleta es proclama subcampió de Catalunya amb 30min 05s
R. M. S.
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Sanza, durant el cross de les Valls de fa dues setmanes al Principat Foto: TONY LARA

El passat dissabte es va disputar a Gavà el Campionat de Catalunya dels 10.000 metres, el qual era un objectiu de Marcos Sanza (CAVA) per buscar la mínima per poder disputar aquesta prova als pròxims Jocs dels Petits Estats de Luxemburg. A la localitat catalana va ser subcampíó amb un crono de 30min 05s, temps que entra dins dels paràmetres exigits perquè la mínima és establerta en 31min 00s (32min 00s si és en pista). També va rebaixar aquest temps Toni Bernadó (CAVA), amb 30min 50s, que va ser 4t , tot i que aquest ja tenia mínima amb 30min 16s, assolida a Bilbao l'any passat. Qui és lluny del crono demanat és Sílvia Felipo (CAVA), que va fer 39min 53s a Gavà, quan la mínima en categoria femenina de ruta està en 37min 55s (en pista, en 36min 55s).

Sanza va fer a Gavà, a més, millor marca personal de la distància, i tot perquè es va haver d'exprimir en els últims metres en la batalla per la primera posició amb el català Adrià Garcia (ex-corredor del FC Barcelona, però ara sense equip), que es va imposar per tan sols 2 segons. Per darrere dels dos va arribar el català d'Igualada Ivan Zarco amb 30min 26s, mentre que 4t va ser Bernadó amb els 30min 50s. Amb 31min 34s va arribar en la 7a posició Manuel Fernandes Pita, que està en un bon moment, però que té molt car anar a Luxemburg perquè al davant estan Sanza i Bernadó.

En categoria femenina, Felipo, 6a a Gavà, va arribar lluny de les primeres: es va imposar Míriam Ortiz (AA Catalunya) amb 35min 46s. Felipo amb 39min 53s ho té difícil.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT