PUBLICITAT

L' esquiada més solidària

  • Baixada a les pistes de Grau Roig a favor dels nens que pateixen alguna discapacitat
EL PERIÒDIC
ENCAMP

Periodic
Un monitor ajuda a esquiar a un nen amb mobilitat reduïda, ahir. Foto: ÀLEX LARA

Grandvalira va ser escenari de l'esquiada més solidària de la temporada. La reconeguda família d'esquiadors Fernández-Ochoa, representada per les germanes Lola i Blanca, va realitzar ahir una baixada a les pistes de Grau Roig juntament amb 10 famílies amb nens que pateixen algun tipus de discapacitat.

El pilot de ral·lis, Albert Llovera, es va sumar a l'acció, l'objectiu de la qual era fer possible que aquestes famílies gaudissin d'uns dies a la neu.

L'acció va estar organitzada per Grandvalira Social i va comptar amb la col·laboració de Seguritas Direct, que va fer efectiva una aportació d'un total de 5.000 euros per seguir fomentant i facilitant la pràctica de l'esquí entre els pares amb infants amb alguna mena de minusvalidesa i amb una situació econòmica més desafavorida.

Lola Fernández-Ochoa va subratllar la importància d'acostar la neu a les famílies amb infants que pateixen alguna discapacitat ja que pels pares «ens deslliura una mica d'aquesta gran dependència cap als nostres fills i els nens gaudeixen i molt del contacte amb la neu». De la seva part, Albert Llovera va explicar que la sensació a la neu per a la gent que no es pot valdre per si sola, «és un premi».

Continuïtat

La iniciativa, que va posar en marxa Grandvalira Social, preveu la seva continuïtat de cara a la temporada vinent. La fundació treballa intensament per seguir recaptant fons, per tal de sumar accions com la celebrada ahir al sector de Grau Roig. I és que, els principals objectius són estimular el lleure d'infants i joves, promoure l'activitat esportiva adaptada, fomentar la integració social de les persones amb handicaps físics o psíquics i transmetre el valor de superació i l'esperit de competició.

La família Fernández-Ochoa compta amb membres que han fet història en el món de l'esport blanc, com el cas del medallista Francisco

Grandvalira Social

Va néixer l'any 2005 amb l'objectiu d'ajudar a col·lectius de nens i joves amb necessitats d'atenció especial, així com per impulsar projectes relacionats amb l'esport.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT