PUBLICITAT

'Scalada' del Cirque du Soleil en deu representacions l'estiu vinent

  • L'espectacle retrà un homenatge a les quatre estacions a Andorra amb un estil acrobàtic
  • Cada funció pot ser vista per 3.500 persones de forma gratuïta i 1.500 que pagaran 15 euros
JOSEP ROMERO
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Alexandre i Poulin durant la presentació de l'espectacle del Cirque du Soleil, ahir a l'edifici administratiu. Foto: ÀLEX LARA

El primer objectiu s'ha complert: el Cirque du Soleil posarà a prova aquest estiu la capacitat d'atracció turística del Principat durant els mesos de juliol i agost, tradicionalment fluixos en aquest àmbit. El compte enrere ha començat després que ahir dilluns, tal i com va avançar El Periòdic, es signés l'acord final amb la companyia canadenca. Així es contempla que l'espectacle sigui representat en 10 funcions durant 4 caps de setmana i 3 dies entre setmana dels mesos de juliol i agost. El nom escollit i consensuat entre les parts es denominarà ‘Scalada' i se centrarà en l'atractiu que té el Principat durant les quatre estacions de l'any. Concretament les funcions tindran lloc els dimarts, divendres i dissabtes a partir del dia 13 del mes de juliol i el darrer espectacle està previst pel dissabte 3 d'agost. L'espectacle, d'una hora de durada, s'iniciarà a les 22h i comptarà amb la participació d'una trentena d'artistes. La durada de cada representació serà de 60 minuts.

AFORAMENT / Per fer possible el muntatge de l'espectacle s'instal·larà un gran envelat en l'aparcament del Parc Central d'Andorra la Vella que té una capacitat per a 5.000 persones. Hi haurà 3.500 entrades gratuïtes per a espectadors que estaran de peu, i 1.500 per a espectadors asseguts a un preu que no superarà els 15 euros. Els espectadors que estiguin asseguts s'ubicaran en unes grades al fons de la carpa instal·lada al mateix aparcament. També hi haurà una zona específica per a famílies amb nens petits davant l'escenari. Tant les entrades de pagament com les gratuïtes s'obtindran prèvia reserva. Justament el proper dijous es previst que el Govern signi el conveni de cessió de part de l'aparcament amb el comú de la capital.

L'ESPECTACLE / 'Scalada»vol retrà un homenatge a les quatre estacions de l'any i, tot i que s'ha concebut i realitzat exclusivament per a aquesta ocasió, manté la mateixa línia de la companyia canadenca: un estil acrobàtic que entrellaça el teatre, la dansa i la música en una escenificació en la que hi destaquen els vestits, la il·luminació i els maquillatges.

Muntatge / El muntatge de la infraestructura necessària per l'esdeveniment començarà a fer-se el 22 de juny, (escenari, llum, so i elements acrobàtics) i acabarà el 4 de juliol, data en la qual s'iniciaran els assajos dels artistes. Del 4 al 10 d'agost es previst que es realitzin els treballs de desmuntatge.

COST ECONÒMIC / El cost econòmic total de l'espectacle és manté amb la xifra dels 2,5 milions d'euros nets i inclou ,entre d'altres, les despeses derivades de la creació de la marca, i tota la part logística, inclosa la gestió de les carpes, una de les quals serà cedida per la corporació d'Andorra la Vella. El ministre de turisme, Francesc Camp va explicar que esperen recaptar uns 100.000 euros per les entrades posades a la venda. També es previst comptar amb algun patrocinador, tot i que aquest punt «encara no està tancat», segons Camp.

Entrades / A partir del proper 15 d'abril es previst que s'engegui el procés de distribució de les entrades, que podran aconseguir-se prèvia reserva a través d'una nova web que encara no es troba operativa. També estaran a disposició, quinze dies abans de l'espectacle, en diferents punts de distribució dins del país: oficines de turisme, establiments comercials i una guixeta al peu de la funció.

Entre la promoció destaquen els paquets d'estades d'una o varies nits. La campanya de comunicació dels mesos d'abril i maig s'adreçarà principalment als mercats de proximitat com ara França i Espanya, mentre que en una segona fase, la d'estiu del mes de juny, es pretén arribar a d'altres països com el Regne Unit, el Benelux i Russia.

De moment, l'acord amb el Cirque du Soleil s'ha signat per un any En funció dels resultats l'experiència es podria repetir.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT