PUBLICITAT

BancSabadell d'Andorra augmenta en un 2,68% els seus beneficis

  • El tancament de l'exercici de 2012 confirma el creixement constant dels resultats
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Un plafó de publicitat de l'interior de l'oficina del BancSabadell Andorra a la parròquia de la Massana Foto: TONY LARA

BancSabadell d'Andorra va tancar l'exercici del 2012, amb un resultat positiu de 6,624 milions d'euros, el que suposa un increment del 2,68% respecte al benefici obtingut en l'exercici anterior. Així ho va fer públic ahir dilluns l'entitat a través d'un comunicat en el que es mostren molt satisfets tenint en compte el context econòmic internacional i van destacar especialment el percentatge de captació de nous clients que es va situar per sobre del 10%. El Consell d'Administració sotmetrà el proper 10 de maig a la Junta General d'Accionistes l'aprovació dels estats financers del 2012.

INVERSIÓ CREDITÍCIA / Les dades facilitades per BancSabadell mostren que la inversió creditícia a clients s'ha situat en els 418 milions d'euros, 17 milions d'euros més que al tancament de 2011. Aquest total, un cop sumats els venciments i les amortitzacions, implica un increment interanual en la concessió de préstecs i crèdits de més de 31 milions d'euros.

Pel que fa als recursos gestionats de clients, al tancament del 2012, són superiors a 1.288 milions d'euros, i en aquest sentit, des de BSA remarquen el creixement del 6,80% respecte al 2011 i el component cada vegada més important de la banca país.

MOROSITAT I SOLVÈNCIA / D'altra banda, segons les dades, la ràtio de morositat es manté en nivells «molt baixos», és a dir, un 0,83% del total de la inversió creditícia a clients.

En relació a la ràtio de solvència, al tancament d'exercici, és del 19,46%, un percentatge que, segons destaquen des del BSA, duplica pràcticament el mínim del 10% fixat per l'INAF.

Cal destacar a més la ràtio de liquiditat del 74,42% que és també pràcticament el doble del requeriment mínim legal del 40%.

SITUACIÓ IMMILLORABLE / Amdós indicadors posen de relleu la fortalesa i la capacitat de BancSabadell d'Andorra per superar aquests anys de crisi i també la immillorable situació que té per fer front als reptes de futur.

El comunicat de l'entitat conclou que en un context general encara molt aquest bon resultat posa en relleu «la sostenibilitat del model de negoci de BancSabadell d'Andorra, i confirma, juntament amb els indicadors comercials, la posició diferenciada i de referència que té l'entitat en el mercat andorrà».

Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT