PUBLICITAT

Amb «possibilitats de puntuar»

  • Andorra juga avui a Tallinn contra Estònia un partit per somiar en donar un altre pas endavant
R. M. S.
TALLINN
Enviat especial

Periodic
A l'esquera, la gespa del Lilleküla Stadium (Le Coq Arena) de Tallin coberta per una lona per escalfar-la abans del partit. A la galeria, l'entrenament de la tricolor supervisat per Koldo, ahir al vespre al Sportland Arena, un camp anex a l'estadi Foto: R. M. S. / Silvia Casals (FAF)

La batalla d'avui (19:00 hora local, una hora menys a Andorra) al Lilleküla Stadium (Le Coq Arena) de Tallinn serà entre dos equips que lluitaran l'un per desfer l'altre. Estònia voldrà fer el camp gran, que se'ls hi faci un món als andorrans, mentre que els tricolors tenen en ment tancar les línies, esperar i buscar oportunitats, i per això fer el terreny de joc, tàcticament, el més petit possible. En aquest joc d'acordió es veure un duel en què la selecció de Koldo Álvarez té posades gran part de les expectatives d'aquesta fase de classificació per al Mundial 2014. Estònia és l'equip del grup D contra qui Andorra pot tenir alguna opció d'estrenar el seu caseller, i així el seleccionador veu que existeix l'opció: «Tenim possibilitats de puntuar, però sempre des de la feina».

A Estònia no fa aquests dies el fred habitual (uns 20 sota zero), i encara que la temperatura no superarà durant el partit, segons les previsions, els dos sota zero, al terreny de joc tot s'escalfarà en un xoc de trens i a un escenari que ahir estava cobert per un plàstic i uns escalfadors d'aire a 20 graus que mantenien la gespa en perfecte estat. Ni tan sols la selecció es va poder entrenar en l'escenari del matx, sinó que ho va fer en un camp just a fora.

La tricolor necessita fer un bon «treball defensiu», segons va dir ahir Koldo, i ha de saber «per on atacar». «Si pensem que tindrem moltíssimes oportunitats, estarem equivocats», va afirmar l'entrenador, que assumeix que cada ocasió que hi hagi, s'haurà «d'aprofitar». «La seva manera de jugar la tenen molt clara, no variarà gaire», va dir el tècnic en referència al partit del Comunal (0-1), i va declarar que l'objectiu és fer el camp petit: «Intentarem que les mides no siguin tant grans com ells volen». Per la seva part, Tarmo Rüütli, seleccionador d'Estònia, va manifestar ahir que el seu equip, que només suma en cinc partits la victòria contra la tricolor, no pot deixar escapar les oportunitats davant Gomes: «Hem de fer les primeres ocasions que creem. Ara el camp serà més gran que a Andorra, i no ens podem permetre errar tant com en el primer partit, quan vam fallar tres ocasions en la primera part». Rüütli espera «un equip defensiu», i segueix amb el discurs del duel al Comunal: «Nosaltres estem acostumats a defensar-nos contra altres equips, i ara haurem de canviar en tenir davant un equip defensiu».

L'equip defensiu del que parla Rüütli, però, va tenir opcions de marcar en el partit del passat octubre. «Abans de poder marcar vam haver de fer coses molt ben fetes», va assegurar Koldo, que considera que és fonamental no permetre'ls sortir forts d'inici: «Si ells entren al camp i es creuen dominadors del partit, patirem».

Amb tot, el tècnic andorrà creu que Andorra ha d'afrontar el matx «amb els peus en terra», perquè «els partits que van guanyar en la fase anterior van ser aquí». En tot cas, Koldo té clara la consigna al vestidor: «Quan més minuts tinguem la pilota nosaltres, més ens apropem al que volem». El seleccionador desitja veure «un equip molt intens, que sàpiga buscar el rival però sense deixar de banda la defensa. Hem de tenir la pilota per intentar sortir i agafar-los espais».

La il·lusió sobrevola la selecció, perquè es té clar que es millora a cada partit: «Poc a poc avancem», va dir ahir Fernando Silva. «Es pot batallar si estem molt bé nosaltres», va assegurar el capità Ildefons Lima, que amb tot assegura que Estònia «està una mica per sobre de nosaltres».



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT