PUBLICITAT

Tancat l'acord per fer arribar El Cirque du Soleil al Principat

  • El ministre de turisme i els representants de la companyia canadenca explicaran avui els detalls
JOSEP ROMERO
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Un moment del prestigiós espectacle circense de Le Cirque du Soleil que s'allotjarà aquest estiu al Parc Central d'Andorra la Vella Foto: FERRAN NADEU

El Cirque du Soleil actuarà el proper estiu al Principat. L'anunci oficial el faran públic avui dilluns el ministre de turisme, Francesc Camp, i els representants de la companyia. Les dues parts explicaran en roda de premsa els detalls de l'acord final després que el mateix titular de la cartera de turisme expliqués que els punts crítics que afectaven a la signatura es focalitzen principalment en les possibles anul·lacions de les representacions de l'espectacle que es poguessin produir, i aquells relacionats davant una hipotètica rescissió del contracte.

També la negociació de darrera hora tractava de tota la part que corresponia a la comunicació de l'esdeveniment. Tot i així, Camp en tot moment es va mostra optimista i va insistir en que s'estava treballant «en la bona línia» i es mostrava confiat en tancar l'acord abans de finalitzar aquest mes de març.

Aquest dilluns es coneixerà si finalment Andorra Turisme és farà càrrec de la comunicació utilitzant la imatge del Cirque du Soleil. En aquest sentit Camp va explicar que s'estaven acabar de validar totes les seves adaptacions «tan de la marca de l'esdeveniment com de la marca del Cirque du Soleil».

TOT A PUNT / L'espectacle exclusiu es representarà entre 9 i 15 vegades en un termini que podria ser d'entre dos i tres setmanes dels mesos de juliol i l'agost. El cost econòmic de l'espectacle pot arribar als 2,5 milions d'euros. El govern va avançar 35.000 euros per l'elaboració de l'avantprojecte i les despeses corresponents a l'estada al Principat de quatre representants de la companyia.

El preu de l'entrada serà inferior als espectacles de gran format de la companyia. Hi hauran localitats gratuïtes i altres de pagament depenent si el públic està de peu o segut. Un cop es signi l'acord es coneixeran les possibles fonts d'ingressos per tal que el Govern no sufragi la totalitat de l'esdeveniment.

L'objectiu principal és que les representacions tinguin lloc durant el mes de juliol perquè, segons Andorra Turisme, cada vegada resulta més difícil atraure turistes en aquesta època de l'any i els agents turístics centren els esforços d'inversió a l'hivern. S'ha tingut en compte, a més, que durant aquest període no hi ha cap tipus d'espectacle semblant en les principals ciutats veïnes de França i Espanya. L'espectacle que arribarà al Principat tindrà un format personalitzat, a l'aire lliure. Aquesta fórmula és la primera d'aquestes característiques que es realitzi a Europa. Fins ara només s'ha fet un semblant al Quebec amb un aforament per a 6.000 persones.

A partir de la signatura de l'acord es posarà en marxa tot l'engranatge per possible la celebració de l'espectacle l'estiu vinent. Recentment el comú d'Andorra la Vella va cedir gratuïtament 7.450 metres quadrats del terreny de l'aparcament del Parc Central a Andorra Turisme, entre els 22 de juny i el 10 d'agost. Aquest període comprèn tant els dies de les representacions artístiques com el temps dedicat al muntatge i desmuntatge de l'espectacle, afegint a més el tema de la seguretat.

Això suposarà que només es pugui destinar a l'aparcament el 40% del terreny, i per tant, es deixaran d'ingressar al voltant de 88.000 euros que restaran compensats pels beneficis que l'espectacle suposarà per als comerços i establiments de la zona.

El terreny se cedeix també amb la carpa, que el Cirque du Soleil podrà utilitzar per al seu espectacle, i a causa de la coincidència amb la Festa Major de la capital s'haurà de buscar una nova ubicació per a les activitats de la festa. Per aquest motiu, en el mateix acord Andorra Turisme es compromet a assumir les despeses que es puguin derivar d'haver de contractar una altra carpa, fins a un màxim de 10.000 euros. Tot i que s'està acabant de tancar, la corporació local treballa en tres possibles escenaris, les places del Poble i de les Arcades així com el mateix Parc Central.

MENYS PLACES D'APARCAMENTS / Tot i que es perdrà el 60% de les places d'aquest aparcament, hi ha altres pàrquings propers. A més es reforçarà la senyalització per guiar els cotxes que vagin al Parc Central cap a altres aparcaments. Fa uns mesos alguns directius tècnics del Cirque du Soleil van viatjar fins al Principat per triar l'emplaçament de l'espectacle que el Govern vol contractar per a l'estiu que ve. Es van decantar justamenent per l'aparcament del Parc Central d'Andorra la Vella, que ofereix un seguit d'avantatges: espai per a produir l'espectacle i per aparcar.

UN SOL DE COMPANYIA / El Cirque du Soleil és una companyia canadenca que ha revolucionat el món del circ. Va ser creada per Guy Laliberté i Daniel Gauthier l'any 1984 al Quebec, Canadà. Les seves propostes es basen en un replantejament de les regles del circ tradicional, innovant i buscant nous camins.

En les seves produccions no apareixen animals, i veuen de les fonts de l'acrobàcia, la dansa i el mim. Els seus espectacles es basen en una història narrada de manera visual i en la que toquen temes com la por, la fantasia, l'alegria, el pas del temps o la tradició mística d'Orient i Occident.

Els seus espectacles són coneguts a tot el món per la seva creativitat, la seva escenografies i la qualitat dels artistes.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT