PUBLICITAT

La restauració sense gluten guanya cada cop més adeptes

  • Augmenta el nombre d'establiments que volen obtenir el segell
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

El restaurant Planells d'Ordino Arcalís signarà, en pocs dies, l'acord per obtenir el segell de restauració sense gluten que ofereix l'Associació de Celíacs d'Andorra (ACEA). Des de l'associació s'intenta fer arribar aquesta proposta a tots els establiments perquè els celíacs tinguin opcions per anar a menjar a restaurants sense haver de patir per si es respecta el procés d'elaboració sense gluten en els aliments.

De moment, els hotels Fénix, Comptes d'Urgell i Delfos ja ofereixen aquest servei, però a més, segons Mercè Requena des de l'ACEA, hi ha molts altres establiments que s'han interessat per obtenir el segell.

L'Associació de Celíacs d'Andorra destaca la importància de trobar establiments al país que permetin que les persones amb intolerància al gluten puguin anar a menjar als restaurants. És per aquest motiu que ja fa uns mesos, conjuntament amb la Unió Hotelera van organitzar una xerrada per convidar tots els afiliats a obtenir un segell que garanteixi el procés d'elaboració dels aliments per als celíacs.

Des d'aleshores hi ha hagut molts establiments que s'han interessat en obtenir el segell, però tal com va explicar Requena, el procés que cal seguir requereix una informació detallada dels proveïdors de productes, i per això sovint es pot allargar una mica.

El menjar que s'oferirà per als celíacs s'encarregarà a una empresa externa que en garanteix el procés i tots els ingredients sense gluten, de manera que al restaurant només s'haurà d'escalfar el menjar. De totes maneres, els treballadors hauran de fer una formació específica.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT