Gran actuació d'Oliveras en el supergegant del Nacional Gal

• És catorzè i baixa punts en aquesta disciplina mentre que Esteve, 15è, també fa un bon resultat
ESCALDES-ENGORDANY

Oliveras, durant l'eslàlom de la supercombinada corresponent als Mundials d'Schladming 2013, al febrer. Foto: AFP PHOTO / SAMUEL KUBANI

Marc Oliveras va protagonitzar una gran actuació en el supergegant corresponent als Campionats de França que es va disputar ahir a l'estació de Méribel. El corredor de la Federació Andorrana d'Esquí (FAE) va aconseguir la 14a posició tres segons del primer classificat, el corredor local Valentin Giraud, per la qual cosa obté 35 punts FIS que milloren considerablement els 44,45 que tenia.

Kevin Esteve va ser l'altre representant andorrà i també va oferir un gran paper, acabant per darrere del seu company –quinzè– amb 35,43 punts, tot i que per a ell no hi ha rebaixa perquè actualment té 28,98 punts en aquesta disciplina.

MILLORA DE PUNTS DE LES FÈMINES / També ha hagut un front obert a Peyragudes, on des de dimarts es disputava el Nacional Gal fins divendres. El cap de setmana s'ha allargat amb diverses proves FIS i ahir, que hi havien dos descensos femenins, hi havien corredores de la FAE en competició. En el primer la més destacada va ser Mireia Gutiérrez, 19a amb 68,34 punts que milloren els 70,55 que ja tenia; de la seva banda Sara Raméntol va ser la 33a amb 100,68 punts que també milloren els 104,21.

En el segon descens els resultats van ser pitjors però els punts FIS es van aconseguir rebaixar encara més. Gutiérrez va ser la 22a i va sumar 54,62 punts i Raméntol va ser la 38a amb 83,83.

Pel que fa a la categoria masculina, les curses a Méribel van acabar dissabte amb un eslàlom FIS en el qual Axel Esteve va ser l'únic andorrà que va acabar i a sobre va fer una gran carrera sobretot en la segoan mànega, obtenint la 19a posició i 38,95 punts que milloren els 45,60 amb què comptava. Xavier Salvadores i Gabriel Barios no van acabar la primera mànega i Nil Ruiz va quedar fora de cursa en la segona.