Partidàs sense premi

• Andorra ofega el poderós atac d'una Turquia que només pot marcar en dues accions aïllades

A la galeria, Edu Peppe lluita una pilota aèria amb l'ex del Reial Madrid Sahin. Sobre aquestes línies, Ildefons Lima reclama atenció en defensa, ahir al Comunal Foto: ÀLEX LARA

Andorra continua sense puntuar en el grup D del Premundial 2014 tot i que ahir, com en el darrer partit contra Estònia el 16 d'octubre passat, va fer mèrits per puntuar. La tricolor va fer un partidàs però es va quedar sense una recompensa que hauria estat merescuda.

Turquia arribava en la UVI, amb només tres punts en quatre partits, i necessitava el triomf per poder somiar encara amb la repesca. En situació d'urgència no va saber sobreviure el combinat otomà, que es va ofegar en atac, sobretot en la primera part, i gran part d'aquest mèrit es deu a la pressió asfixiant i la intensitat amb què va jugar l'onze de Koldo Álvarez, defensant el més lluny possible de José Antonio amb eficàcia i mirant cap a la porteria rival tot el que va poder i/o li van deixar. La derrota era previsible contra un rival que té a les seves files jugadors top com ara el matalasser Arda Turam, l'ex madridista Nuri Sahin, el golejador del Galatasarai Burak Yilmaz o la gran promesa del Fulham Kerim Frei, que ni tan sols va ser titular.

La derrota mai agrada, però les sensacions són encoratjadores de cara al duel de dimarts a Estònia ja que Turquia només va ser capaç de guanyar gràcies a dues individualitats i a l'extrem de l'Atlètic de Madrid, que fa màgia amb la pilota al peu.

CRISTIAN FALLA L'1-0 AL MINUT 6 / Només començar Turquia va intentar jugar serena, tocant des del darrere, però la tricolor no li va permetre sortir amb la pilota jugada tal i com va admetre el seleccionador Abdullah Avci en el post-partit «no hem trobat la manera de fer mal i he hagut de variar fins a sis o set jugadors de posició». Quan els espectadors encara s'acomodaven al seu seient, al minut 6, Sebas es va recargolar a la banda dreta i va treure's una centrada endimoniada que Cristian Martínez no va poder empènyer a la xarxa al segon pal.

I amb Andorra ben posicionada no va passar res més fins que al minut 29, arran d'una falta absurda d'Ayala a Gönül –l'havia d'haver fet abans–, Inan la va enviar a l'escaire.

Amb el 0-1 Turquia va passar del nerviosisme a la tranquil·litat, però va continuar jugant massa horitzontal intentant tocar la pilota. No tenia manera de trobar forats combinant així que Turan va decidir fer la seva i quan just es complia el minut 46 –el quart àrbitre havia marcat 1 d'extra– va agafar la pilota al mig del camp, va fer un eslàlom i a la frontal, rodejat per quatre tricolors, va assistir a Yilmaz i aquest la va creuar rasa, lluny de l'abast de José Antonio.

CLARÍSSIMA OCASIÓ PER FER L'1-2 / Les intencions d'Andorra en la segona part van ser les mateixes, però les forces cada vegada eren més dèbils. Turan va continuar exhibint-se amb la pilota vista la passivitat dels seus companys però Andorra ja havia après la lliçó del 0-2 i no va passar angúnies. Fins que Sebas la va tenir quan Hasan Ali Kaldirim va fer una horrible passada en defensa però el davanter tricolor, sol davant Kivrak, va xutar alt. Al final Turquia va buscar el 0-3 amb xuts de Potuk, Turan i Sahan però tot i l'esgotament, Andorra va morir matant.