El River perd ritme a Logronyo a tres jornades del final de lliga

• Primera derrota fora de casa per als andorrans, que avui estaran pendents del Cáceres-Burgos
LOGRONYO

Wright lluita una pilota en el partit de la primera volta al Poliesportiu Foto: ÀLEX LARA

els missatges que diuen que no hi ha cap partit fàcil ni temporada que sigui un passeig van tenir ahir el seu màxim exponent a la Rioja, on el River Andorra va perdre el seu tercer partit de la temporada, el primer fora del Principat, i cedeix terreny respecte a un Ford Burgos que continua a dues victòries però que avui juga a la pista del Cáceres. Resten tres partits a l'Adecco Or, i l'últim a Burgos, així que el pastís encara no està per menjar-se'l. 79-72, i ara una aturada de 15 dies abans del següent matx, el 5 d'abril contra el Barça al Poliesportiu.

Jesús Sala, entrenador del Knet i amic de Peñarroya, coneix tant al seu company que li fa la vida impossible. Ahir va ser un dia d'aquests, i ja es va veure d'inici que el River hauria de patir. El primer quart va acabar amb 20-17 premonitori, tot i que en el segon els andorrans van posar en funcionament la màquina de l'efectivitat i van acabar per endur-se el parcial, anant al descans 41-44. Van ser els millors moments del River, amb Schreiner encertant de tres, amb Blanch jugant-se un 2+1, amb Maresch apurant la jugada i anotant sobre la botzina. Tot semblava a favor, amb l'afegit que el Knet donava mostres de debilitat vist el rendiment dels visitants.

No calia que Flis no estigués encertat, perquè hi era Safford, que no semblava haver tingut una lesió fa unes setmanes, o Dani Pérez, que segueix maniobrant en la sala de màquines com un mac. Aquest segon quart, però, va ser efímer, perquè Sala tenia armes en el seu Knet.

Així va ser: en el tercer quart Serna i Uriz, però especialment el joc col·lectiu local, feien mal als andorrans. Només una antiesportiva sobre Dani Pérez, molt discutida, va semblar que pararia l'allau local, i del 56-51 es va passar al 56-55. Però el Knet estava en el seu terreny, i va obrir espai fins el 62-55 (parcial de 6-0) per tancar el quart 62-58 gràcies a un triple estratosfèric de Dani Pérez.

En el tram final del partit, el Knet va tenir la paciència i la qualitat per mantenir lluny el River, tot i la desesperació de la banqueta andorrana. Els rebots dels homes de Peñarroya no funcionaven, especialment en defensa on hi va haver grans problemes, i en atac Blanch no estava tan fresc com és habitual –tot i els 13 punts que en va sumar– i Flis, que portava una trajectòria impecable, va tenir ahir un partit per oblidar –2 punts, 2 rebots i -4 de valoració–. Amb aquest panorama, els locals tenia oberta la tanca de l'autopista. Al final, 79-72 i la sensació andorrana de què l'ascens es vendrà car. Molt car. Avui juga el Burgos a Cáceres. I en l'última jornada, Burgos-River.