PUBLICITAT

'Ilde' està preparat

IVÁN MOURE
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Ildefons Lima, al capdavant juntament amb Ayala en la carrera contínua que va fer la selecció a l?inici de l?entrenament del dimarts passat al Comunal. Foto: TONY LARA

Una de les grans preocupacions del cos tècnic de la selecció per al partit d’avui contra Turquia (Estadi Comunal, 19.15 hores) i per al de dimarts a Estònia era l’estat d’Ildefons Lima, que no juga des de finals d’octubre per una lesió muscular greu però després d’una preparació específica en les darreres setmanes arribarà a temps fins i tot per ser titular.
El capità de la tricolor –amb el permís del descartat Òscar Sonejee– va assegurar ahir que ja no té «cap molèstia» en la cama i que en el partit amb el FC Andorra del passat diumenge va notar «molt bones sensacions i confiança» en la última mitja hora que va jugar a Vilanova i la Geltrú. Ilde no sap si podrà aguantar els 90 minuts després de cinc mesos d’inactivitat: «Ni jo ho sé. Dependrà de la intensitat amb què es jugui el partit», va qüestionar. Però sí que es veu preparat per sortir d’inici, cosa que agraeix Koldo Álvarez.
El seleccionador va voler amagar les seves cartes i no va aclarir si jugarà d’inici, però sí va deixar clara una cosa: «Tots els que han entrat en la convocatòria estan per sortir d’inici i jugar els noranta minuts». Així doncs, amb els 18 efectius en igualtat de condicions, seria tota una sorpresa no veure al petit dels germans Lima en l’onze de la tricolor.

MORENO CAU DE LA CONVOCATÒRIA / Qui no jugarà i ni tan sols seurà a la banqueta serà Sergi Moreno, que en aquest Premundial ha anant perdent pes en la tricolor i ha passat de ser titular indiscutible en el primer partit, a ser suplent en els següents tres –Romania, Holanda i Estònia– i ara ha caigut a l’ostracisme davant Turquia. L’altre que no ha entrat en la convocatòria és Òscar Sonejee, que s’uneix als descartats de dijous en la preconvocatòria de 26, que eren Samir, Maneiro, Rubio, Manolo Jiménez, Gabi Riera i Periáncez.
L’alineació d’Andorra tindrà les seves incògnites. Per exemple en el lateral dret ja no entra en les travesses Rubio i Adri, ara al Burgos, ja no té tant protagonisme com al Lermeño. Així doncs no seria estrany veure a Cristian Martínez retrasat a la defensa amb Víctor Hugo acompanyant-lo en l’ala dreta. L’altra és la de migcentre, per davant del doble pivot on sempre juga l’encara lesionat Marc Pujol. Les alternatives no són gaires: Peppe, Xavi Andorrà o potser Ludo. L’onze, en 4-2-3-1, el podrien formar José Antonio; Cristian, Ilde, Vales, Marc Garcia; Ayala, Márcio; Víctor Hugo, Peppe, Sebas; i Fernando Silva.
La missió serà aturar «el poderós potencial ofensiu» turc, que malgrat tenir una selecció de primer nivell amb jugadors com Turam, Sahin, Yilmaz, Emre o Altintop suma 3 punts en 4 partits i es juga a Andorra gran part de la classificació. «La clau serà defensar lluny de la nostra porteria i sortir de la forta pressió que fan a dalt. Les pilotes llargues seran una opció», va aventurar Koldo.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT