PUBLICITAT

El penúltim desplaçament del River, a una pista temible

  • El líder s'examina contra un Knet que a casa ho guanya gairebé tot amb una mitjana de 84,2 punts
IVÁN MOURE
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Els jugadors del River uneixen mans després de l'entrenament matinal d'ahir al Poliesportiu d'Andorra Foto: TONY LARA

Queden quatre jornades perquè acabi la temporada regular a l'Adecco LEB Or i el River afronta el penúltim desplaçament a una de les pistes més temibles de la categoria i contra un rival que per història li te agafada la mida a l'equip de Joan Peñarroya. Després li quedaran Barça B i Lleida a casa i acabaran a Burgos en un duel que serà decisiu per definir el primer lloc si el segon classificat guanya un partit més que els tricolors en els tres partits que queden abans de l'enfrontament directe.

El desplaçament d'avui és a la pista del Knet de la Rioja, aquell que fa dos anys va arrebatar-li la Copa LEB Plata a més de guanyar-li els dos partits de lliga i pujar directe a l'actual categoria. Aavui es troben de nou al Palau d'Esports de la Rioja (21.00 hores) i amb un panorama molt diferent ja que es trobarà un River que per a sorpresa de tothom està marcant el ritme en la categoria de plata del bàsquet espanyol i que va decidit a enterrar memòries passades a base d'una victòria que el deixaria a dos dits de l'ACB.

El Knet, però, és temible per una simple raó: a casa guanya tot el que perd fora, i amb contundència. 8 dels 9 partits que ha guanyat en lliga l'equip que dirigeix Jesús Salas s'han produït davant la seva afició, amb una mitjana de 84,2 punts per partit que ara mateix el permeten estar immers en la lluita per aconseguir una plaça de play-off. «Ells necessiten guanyar, però nosaltres també», va deixar anar Peñarroya.Només han sortit vius de la Rioja el Leyma Natura en la quarta jornada, i Burgos i Lucentum, que van vèncer per només un punt.

Peñarroya, però, sap totes aquestes estadístiques i també ha estudiat molt bé la manera d'aconseguir-les: «Es tracta d'un equip que a casa proposa un joc alegre, amb frescura i que busca les transicions ràpides. Té els jugadors ideals per aquest estil de joc que, a més de ser difícil d'aturar, és atractiu per al públic».

Serà per tant un duel de titans amb estils similars – «nosaltres també juguem d'una manera semblant», va puntualitzar el tècnic del River–, amb tothom disponible per als dos equips i el River sap que fer per mantenir-se invicte en aquesta segona volta: «Haurem d'intentar controlar la situació, que no puguin jugar còmodes», va dir un. Peñarroya que va parlar meravelles dels jugadors rivals: Mesa, Galarreta, Arévalo, Mejeris, Serna... Però sobretot Uriz i Suárez. Per aquí passa la seva arma principal: el joc d'atac.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT