Marín és 14è a Sierra Nevada i acaba en la Copa del Món 27è

• El surfista andorrà és eliminat als quarts de final per una caiguda polèmica en l'últim salt
ESCALDES-ENGORDANY

Lluís Marín (a l'esquerra) s'enlaira després d'un salt durant el boardercross de Sierra Nevada, ahir Foto: ESPAI BLANC

Lluís Marín va posar ahir punt i final a la seva participació en la Copa del Món d'snowboardercross amb una 14a posició a Sierra Nevada. Els 180 punts que suma el fan, per tant, acabar en la 27a posició de la classificació generalamb 744 i lluny de l'objectiu fixat per la Federació Andorrana d'Esquí (FAE) d'acabar en el top-15, que no ha pogut aconseguir en perdre's un parell de proves arran de la lesió als Mundials.

Marín s'havia classificat fins els quarts de final amb una primera posició seva sèrie de vuitens de final. En quarts, però, en l'últim salt abans de la meta el corredor italià, Fabio Cordi, «l'ha tirat sense que els jutges castiguessin l'acció» segons assenyala la FAE, quan lluitava per la tercera posició i al final es va haver de conformar amb un quart lloc que el deixava fora de competició. Malgrat tot, el director tècnic, Carles Visa, va indicar: «El que és important és que Lluís acabi a la Copa del Món amb bon regust de boca. Ha finalitzat entre els quinze primers en l'última cursa que és el que li demanem. I ara a pensar en l'any vinent, que hi ha objectius molt importants com els Jocs de Sochi».

GUTIÉRREZ, 21A A PEYRAGUDES / En esquí alpí Mireia Gutiérrez va obtenir la 21a posició al gegant dels Campionats de França que es disputen a Peyragudes. L'andorrana va marcar un temps de 2min 8,57s i Sara Raméntol no va poder superar la segona mànega.

En el supergegant masculí cal destacar el resultat de Gabriel Barios, que amb el dorsal 71 va acabar 40è i es va quedar a vuit dècimes del podi en la categoria cadet. Ell i Xavier Salvadores, que va acabar 48è, van poder rebaixar punts en aquesta disciplina. A més Robert Solsona va fer un 56è lloc, i Àxel Esteve i Nil Ruiz no van acabar la carrera.

Per últim, als Nacionals de Suïssa, els dos andorrans van rebaixar punts en el supergegant. Marc Oliveras va ser 30è amb 39,25 punts (tenia 44,45) i Marias Vargas va ser el 47è amb 63,87 (tenia 79,17). A més Kevin Esteve va ser 38è i Jan Missé va ser desqualificat. Després, en la cursa FIS, Vargas va ser 47è i Esteve, Missé i Oliveras no van acabar.