PUBLICITAT

Els comerciants de Meritxell volen obrir la Rotonda al trànsit rodat

  • El comú anuncia que abans d'engegar les obres, tancarà l'avinguda a un sol sentit de circulació
GLÒRIA GURDÓ
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
La plaça de la Rotonda i la cruïlla que es convertiria en un pas gegant Foto: TONY LARA

El Comú d'Andorra la Vella tancarà l'avinguda Meritxell a un únic sentit de circulació a finals del mes que ve. El conseller de Serveis Públics i Urbanisme de la corporació local, Eron Estany, va explicar ahir que «a partir del 15 d'abril canviarem el sentit de la circulació i senyalitzarem la zona de la Creu Grossa». I va afegir que aquesta actuació així com el desplaçament progressiu de les pilones que delimiten la zona de vianants va ser consensuada amb les associacions de comerciants el dilluns passat. En canvi, Estany va mostrar més reserves per obrir el pont de la Rotonda al trànsit rodat, entre altres coses perquè «el projecte guanyador del concurs fa la Rotonda més per a vianants que mai». El conseller d'Urbanisme va argumentar que «el projecte preveu un sol pas de vianants molt ample entre la sortida del pont i la cruïlla amb l'avinguda doctor Mitjavila i l'avinguda de Meritxell, de manera que se suprimiran semàfors i els vianants tindran molt més espai per creuar d'una banda a l'altra».

Sense desviacions / Aquesta visió no és compartida però, pels comerciants de l'avinguda, que des de l'anunci de fer Carlemany per a vianants van rebre amb entusiasme la idea llançada per la cònsol Rosa Ferrer d'obrir el pont de la Rotonda a la circulació, de manera que els cotxes que davallin l'avinguda des del carrer de la Unió no hagin de desviar-se per les avingudes Consell d'Europa i doctor Mitjavila per arribar fins al seu inici. La presidenta de l'Associació de Comerciants i Propietaris de l'Avinguda Meritxell (ACPM), Sònia Yebra va recordar que «vam adherir totalment a la proposició de Ferrer, però ara sembla que el Comú es vol fer enrera, tot i que nosaltres hi continuarem insistint». Yebra va felicitar el comú per la voluntat de tirar endavant els primers treballs provisionals que inclouen, a més del tancament de l'avinguda a un sol sentit de circulació, la senyalització de la circumvalació de la Creu Grossa pels carrers doctor Molines i Bisbe Iglesias i el desplaçament de les pilones en el tram que «va de la Rotonda fins al començament de l'avinguda en un primer moment». Yebra va insistir en que tot i que «sigui una mesura provisional per avaluar el tancament a nivell de mobilitat, no ens farem enrera». I va afegir que «esperem que a mitjans de juliol, l'avinguda ja presenti un aspecte sinó definitiu si molt diferent del que és ara».

Aquesta ambició també va ser reiterada per Estany que va argumentar que «som conscients de que la temporada turística arrenca a mitjans de juliol i no ens podem permetre tenir l'avinguda en obres a l'estiu». En quant al projecte guanyador del concurs, Estany va recordar que encara no està adjudicat, cosa que «es farà en el proper consell de comú després de Setmana Santa». A l'espera que l'adjudicació sigui oficial, Yebra va anunciar que sotmetrà el projecte a la propera assemblea de l'ACPM i va reiterar que «tot i que encara és aviat per pronunciar-nos, continuem pensant que si el projecte no ens sedueix és millor que el limitem en allò que ens sembla essencial».



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT