PUBLICITAT

Els hotelers temen la pitjor temporada de la dècada

  • Les reserves per a la Setmana Santa són gairebé nul·les
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Dos hotels molt cèntrics a Andorra la Vella Foto: TONY LARA

L'ocupació hotelera del febrer passat no va superar el 75%, i tot i que es va situar gairebé al mateix nivell que l'any passat (75, 25%), «no compleix amb les expectatives del sector que la situava al voltant del 85%», va explicar ahir Òscar Julián, director de la Unió Hotelera (UHA). Julián va argumentar que «com que la temporada d'hivern s'escurça aquest any de quatre a tres mesos, els hotelers confiaven en una afluència més gran sobretot el gener i el febrer, cosa que no ha estat així». I recordant que «al gener els establiments no van arribar al 62% d'ocupació» va lamentar que les «condicions meteorològiques adverses ens van afectar molt, sobretot per les vacances de Carnaval quan, tradicionalment, rebem més turistes francesos». El tancament dels accessos al Pas de la Casa però també les males condicions per circular a banda i banda, de les fronteres, van ser, a més a més de la crisi, els culpables evocats per Julián que va afegir que «després de Setmana Santa l'UHA analitzarà les dades de tota la temporada, des del desembre fins a finals de març». I va reiterar que «aquest any perdem més de 15 dies perquè tot i que tinguem molta neu, la gent en arribar aquestes festes canvia de xip».

Reserves inexistents / En quant a les reserves de cara al proper període de vacances per Setmana Santa, Julián va reconèixer que «ara per ara, estan parades i no superen el 50% tot i que pensem que les reserves d'última hora poden canviar l'indicador com ha passat aquest últim cap de setmana, per Sant Josep». No obstant això, Julián va mantenir la prudència perquè «ens poden afectar molt, una vegada més, les condicions meteorològiques». I no és que el sector temi el mal temps, sinó tot el contrari: «si fa molt sol i les temperatures pugen la gent anirà a la platja mentre que si el temps es manté indecís i no fa sol a la costa, és més probable que es decideixi per venir a la muntanya».

Mala percepció del negoci / El director de la UHA va reiterar que el sector no espera tancar la temporada amb un volum de negoci brillant. I va insistir en que «una part del sector ho està passant malament i el negoci generat aquests dies no és suficient per garantir ni la comoditat ni la tranquil·litat durant els mesos venidors». Julián va afegir que «ens espera el gran desert d'una primavera molt llarga i molts establiments ja van molt justos ara».

El director de la UHA va recordar que el sector registra una tendència a la baixa des de fa anys que es confirma aquesta temporada. L'ocupació del gener es va situar dos punts i mig per sota la del mateix mes de l'any passat, que ja va ser inferior a la del 2011. I va considerar que encara que la distància sigui més curta entre l'ocupació registrada el mes passat i el febrer del 2012, la tendència «està lluny d'haver-se invertit, perquè quan les temporades d'esquí són més curtes, els esquiadors solen aprofitar-les més i el degoteig de pernoctacions és constant». 



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT