PUBLICITAT

Un curtcircuit possible causa de l'incendi d'un hotel de Canillo

  • El foc, que no va causar cap desgràcia personal, es va originar a la sauna de l'spa de l'establiment
JOSEP ROMERO
CANILLO

Periodic
Efectius dels bombers realitzen tasques de ventilació per treure el fum acumulat de la zona de l'spa de l'hotel de Canillo on es va originar el foc, ahir. Foto: TONY LARA

Tot es va quedar sortosament en un ensurt: cap intoxicat ni cap ferit. Mancaven deu minuts abans de les tres de la tarda quan ahir dimecres es va originar un incendi a la sauna de l'spa de l'hotel Font d'Argent, situat a l'avinguda Sant Joan de Caselles,sense número, de Canillo. En aquell moment no hi havia ningú a la zona. En un principi el foc no es va estendre més enllà de l'spa. El personal de l'establiment, una vintena, alarmats pel soroll de les alarmes van activar ràpidament el pla d'evacuació.

A aquella hora només es trobava a l'hotel un home amb dos dels seus fills. Tothom va poder sortir al carrer sense que es produís cap situació de pànic.

La majoria dels clients allotjats, unes 120 persones, es trobaven esquiant i, per tant, aquest fet va poder evitar una possible tragèdia. En un primer moment es van traslladar a la zona set vehicles de bombers amb tres equips formats per dotze efectius. També hi van se presents agents policials, ambulàncies del SUM, operaris de FEDA, tècnics del Ministeri d'Indústria i els pèrits de les companyies asseguradores per avaluar els danys.

La rapidesa i la tenacitat com va actuar el personal de l'hotel va ser exemplar. L'establiment té 6 plantes. A les 4 superiors s'ubiquen les habitacions. (75 en total). A la planta -1 està el garatge i a la -2, l'espai afectat pel sinistre.

ORIGEN DEL FOC / L'incendi es va originar a la planta -2, on està ubicada la zona de l'spa i dels jocs. El cònsol menor de Canillo, David Palmitjavila, va explicar que podria haver-se degut a un curtcircuit o tenir el seu origen en un problema elèctric, tot i que seran els tècnics d'Indústria els que determinaran les causes exactes del sinistre. No es va produir cap tipus d'explosió ni deflagració, la qual cosa podria corroborar aquesta tesi. El foc va ser apagat molt ràpidament i els esforços dels efectius es van centrar sobretot en les tasques de ventilació per treure el màxim de fum possible de l'establiment i poder tornar a la normalitat. D'entrada es va tallar el subministrament de tot tipus d'energia com ara l'electricitat o el gasoil.

Palmitjavila es va felicitar pel «bon funcionament» de tot el dispositiu d'emergència que es va establir i també pel «pla d'avacuació» que van fer rotllar perfectament els treballadors del mateix hotel.

ALLOTJAMENT DELS CLIENTS / Els primers clients que van arribar a l'hotel, la majoria russos, procedents de les pistes d'esquí assistien atònics al que estava succeint. El Comú de la parròquia va activar el protocol d'actuació previst per situacions d'emergència com aquesta. Així, els usuaris de l'establiment anaven sent reubicats al Palau de Gel de Canillo on en un primer moment van ser atesos a l'espera de poder tornar a ocupar les habitacions de l'hotel. Un cop assegurat l'espai es podrà tornar a fer «vida normal» excepte en la zona on es va originar l'incendi.

Els informes dels tècnics d'Indústria determinaran el nivell d'afectació de les instal·lacions.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT