PUBLICITAT

51,5% de nous donats en la primera campanya de donació

EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Tubs amb la sang recopilada Foto: EL PERIÒDIC

La primera campanya de l'any de donació de sang de la Creu Roja s'ha tancat amb un 51,5% de nous donants.

Segons han informat des de la Creu Roja durant els dos dies de col·lecta han passat per les instal·lacions d'Assegurprevenció 299 persones, de les quals van poder efectuar la donació 258. Des de la direcció de la Creu Roja s'ha destacat que d'aquestes, 133, un 51,5%, eren nous donants.

En aquest sentit, també s'ha ressaltat que l'èxit d'aquesta campanya ha estat possible gràcies a la implicació de tots els donants, els voluntaris de la Creu Roja, Assegur, Assegurprevenció, el BC River Andorra, el SAAS, el Govern d'Andorra i el Banc de Sang i Teixits de Catalunya.

Per edats i nacionalitats / Per edats, la franja amb més donants és la de les persones entre 36 i 45 anys, seguida de la forquilla entre 26 i 35 anys, i la de 46 a 55 anys. Per sexes, de les 199 persones que s'hi han presentat, 154 eren homes i 145 dones. Per nacionalitats, els espanyols són majoria amb 159 persones, seguits pels andorrans amb 80, els portuguesos amb 22, i els francesos amb 16.

L'enquesta feta a 200 donants ha deixat una valoració molt positiva també per part dels usuaris, ja que el 80% qualifica el tracte rebut de «molt satisfactori» i el 18 restant de «satisfactori».

A més, el 95% ha valorat el lloc de l'extracció entre «adequat» i «molt adequat». Destaca també que el 93,5% dels enquestats estarien disposats a donar sang durant més vegades a l'any.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT