PUBLICITAT

La FAB i la homòloga gal·la signen un conveni centrat en la formació

  • És un acord indefinit que beneficiarà a jugadors, entrenadors, àrbitres, auxiliars de taula i directius
IVÁN MOURE
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Manel Fernández (esquerra) i el president de la FFBB, Jean Pierre Siutat, signant el conveni entre les dues Federacions, ahir al Casal de l'Esport Foto: ÀLEX LARA

El president de la Federació Andorrana de Bàsquet (FAB), Manel Fernández, i el seu homòleg de la Francesa (FFBB), Jean Pierre Siutat, van signar ahir el conveni de col·laboració entre les dues entitats al Casal de l'Esport i davant de tres testimonis de pes, allà presents: el president del Comitè Olímpic Andorrà (COA), Jaume Martí; el de la Federació Internacional de Bàsquet (FIBA), Yvan Mainini; i el secretari d'Estat d'Esports, Jordi Cerqueda.

Acte seguit van aprofondir a explicar l'acord, molt extens i centrat principalment en la formació en tots els nivells. Aquest tindrà, segons Fernández, «durada indefinida tot i que s'haurà de renovar any a any» i beneficiarà a jugadors –sobretot els que no estiguin encara en edat sènior– i també entrenadors, àrbitres, auxiliars de taula i directius. Amb els vincles ja lligats des de fa anys amb Espanya, la FAB té clar que vol expandir-se i aprofundir en les relacions amb el país veí del nord per segellar la interactivitat amb dos dels països amb més poder adquisitiu d'Europa i dels que més jugadors tenen a l'NBA, dada que demostra la gran feina que fan en la formació.

Per a la FAB es tracta d'una via alternativa per fer créixer el bàsquet andorrà; segons Fernández consisteix en «expandir-se», donar més sortides cap a la professionalització, i per a la FFBB, segons Siutat, «és una obligació que les Federacions grans com la nostra o l'espanyola ajudin a les petites, sobretot si són veïne»s, permetent un desenvolupament en la promoció escolar, la formació d'entrenadors, els campus de perfecionament o la formació arbitral. Perquè tot això funcioni, s'ha creat també un comitè de seguiment amb directius i tècnics que es reuniran cada any per fer balanç i aportar propostes per anar desenvolupant les facetes que menys es treballin o creant altres de noves.

En el conveni hi ha un apartat especial basat en el 3x3, una disciplina per la qual la FIBA està apostant a llarg termini i que ha entrat en el Comitè Olímpic Internacional com una nova disciplina del bàsquet –com el vòlei platja ho és del vòlei– que ja està inclosa en els Jocs Olímpics de la Joventut i que pot entrar com a esport d'exhibició a Rio de Janeiro 2016. Per a Mainini el 3x3 és un joc sense pressió creat per a la base. «Des de la FIBA volem que els jvoes se'l facin seu», va afirmar. Andorra ja ha fet un programa que farà extensiu a França i la FFBB farà el mateix a la inversa. A partir de l'any que ve, segons Fernández, fins i tot es podria fer «un programa conjunt» basat en la promoció i la competició per a una disciplina que està guanyant adeptes.

 

Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT