PUBLICITAT

La UEFA vol un Estadi Nacional amb banquetes a l'estil anglès

  • El coordinador d'estadis ve a Andorra per assegurar-se que les obres s'iniciaran a finals d'abril
IVÁN MOURE
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Membres de la FAF i del Govern en la visita d'ahir a l'Estadi Comunal, amb Favre a la dreta de la imatge Foto: TONY LARA

Thierry Favre ha vingut a Andorra dos dies per veure com està la situació dels camps de futbol que hi ha al Principat. Dimarts va ser un dia de reunions i el dia important, però, era el d'ahir perquè tenia marcada a l'agenda la visita a totes les instal·lacions i sobretot al Camp del Consell per comprovar in situ que tots els timings de preparació per iniciar les obres del que serà l'Estadi Nacional segueixen el curs correcte.

De la trobada que va tenir el director coordinador d'estadis i de seguretat de la UEFA amb el secretari General de la Federació Andorrana de Futbol, Tomàs Gea, i amb el secretari d'Esports d'Estat, Jordi Cerqueda, s'extrau que hi hauran més modificacions en el projecte de l'arquitecte Julià Call.

S'ha de destacar sobretot la ubicació de les banquetes, que enlloc d'estar a la gespa es faran a l'estil anglès, a la grada. «Amb vigilància no hi haurà cap perill i els entrenadors podran veure el partit des d'una posició més privilegiada», va argumentar Favre, qui també va demanar ampliar els vestidors dels dos equips i afegir el dels àrbitres, que estava previst situar-los al Poliesportiu d'Andorra. «És necessari que estigui en contacte directe amb els jugadors». També s'haurà de potenciar més la il·luminació, necessària perquè hi hagi prou llum de qualitat per si calen retransmissions televisives i d'altres detalls de menor importància. «Serà un estadi funcional, simple, però no necessitarà res més. Andorra tindrà un gran Estadi Nacional. Esperem que es pugui estrenar per a la pròxima fase de classificació», va aventurar Favre.

Cerqueda, de la seva banda, va assegurar: «Farem tot el que demana la UEFA i les obres començaran a finals d'abril o principis de maig per estar enllestides a l'estiu de l'any que ve. Podrem estrenar el camp quan comenci la fase de classificació per al l'Europeu del 2016».

La gespa és ara per ara l'única incògnita. Tot i que FAF, Govern i UEFA van anar a Londres l'any passat per veure gespes vàlides per jugar partits internacionals tant de rugbi com de futbol, Cerqueda va afirmar que esperaran a l'últim moment per decidir quina es posa. «L'híbrid queda descartat perquè té un cost de manteniment molt alt i quant a les gespes artificials, l'avenç és molt ràpid per tant és millor esperar, però estarà homologada per la IRB i per la UEFA, amb dues estrelles». Durant les obres la selecció de futbol i les competicions europees es jugaran a un Comunal que ja no està sobreexplotat i mostra un gran aspecte.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT