PUBLICITAT

Els experts en educació aposten per a un màster en muntanyisme

  • La proposta representaria una oferta única per a Andorra en un radi de 500 quilòmetres a la rodona
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
FOTO: ANA

El clúster d'Educació de la iniciativa Actua va presentar ahir, les conclusion s després de diverses reunions de treball. Els participants del clúster van decidir que aquest sector s'ha d'impulsar de manera independent, i no com a complement o impulsor d'altres clústers, ja que consideren que per si sol ja té prou entitat i és una opció estratègica, segons informa l'ANA. Entre les possibilitats que ofereix, de moment, es van presentar dues propostes. La primera i més nova, és un màster en muntanyisme mentre que la segona, un màster d'emprenedoria, respon a tot l'impuls que s'intenta donar als empresaris i a la creació de noves empreses.

El cap de projectes estratègics del Govern, Josep Maria Missé, va destacar la manca de mà d'obra qualificada, cosa que precisament es podria superar gràcies a aquest clúster, i els problemes de finançament, sobre els quals també es treballarà. Els participants en el clúster d'Educació de la iniciativa Actua van decidir que aquest es desenvolupi de manera independent. Després de diverses reunions de treball es va estudiar que aquest fos un complement d'altres sectors o dels clústers que s'estan treballant, com les noves tecnologies o la salut, però finalment es va optar per aquesta via perquè es va considerar que l'educació per si sola ja té prou entitat.

Creixement i Demanda /També es van avaluar les opcions de creixement que ofereix el sector, i els participants van opinar que és una via prou estratègica per desenvolupar-la independentment, tot i que això no treu que serveixi de complement per a altres clústers. De fet, des del grup de treball es van posar de manifest els problemes que hi ha al país per trobar mà d'obra qualificada i es va decidir estudiar els sectors on cal insistir per desenvolupar els cursos que puguin contribuir a la formació dels treballadors i que tinguin més demanada per les característiques del Principat.

Evidentment, entre els primers projectes en estudi, hi ha un màster en muntanyisme, que es va presentar des de l'Institut d'Estudis Andorrans, i que aniria encaminat a oferir una formació completa que permetés als estudiants fer una gestió eficient de les activitats i oficis relacionades amb la muntanya. De moment és només una proposta, però sí que es vol definir tot un pla d'estudis ja que, tal com va explicar Missé, «seria una oferta única en un radi de 500 quilòmetres, i a més, en un país com Andorra, idoni per a aquesta matèria». També s'han iniciat converses amb escoles de negocis de fora per poder oferir formacions a Andorra. Per liderar aquest clúster els participants van triar al director d'Inlingua, Ferran Costa.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT