PUBLICITAT

Burgués dirigirà tres mesos el SAAS per fer front a la reforma

  • Fixarà les línies mestres a seguir al nou equip de gestió
JOSEP ROMERO
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
L'actual president del Consell Assessor de Benestar i Benestar, el doctor Lluís Burgués. Foto: TONY LARA

Burgués assumirà durant tres mesos la direcció del Servei Andorrà d'Atenció Sanitària (SAAS) després de la destitució de l'actual directiva per les discrepàncies i la falta de comunicació que es van produir amb la ministra de Salut i Benestar, Cristina Rodríguez. L'exdirector mèdic de l'Hospital Nostra Senyora de Meritxell, entre els anys 2001 i 2005, va acceptar temporalment l'oferiment de Rodríguez per posar «fil a l'agulla» a la reforma sanitària. En concret, s'encarregarà d'adaptar l'estructura del SAAS al nou model i, en aquest sentit, «acompanyaré i ajudaré a la nova direcció a gestionar el nou model de l'hospital i del SAAS sortit de la reforma», va indicar Burgués.

Una feina en la que pensa comptar en un primer moment amb l'equip actual per «fer una correcta i necessària transició». D'aquesta forma haurà d'introduir els canvis necessaris per tal que el SAAS es pugui adaptar correctament a la reforma sanitària que s'ha proposat amb l'aplicació del Model Andorrà d'Atenció Sanitària (MAAS) de manera que l'equip de gestió que es contracti de forma definitiva es trobi amb les línies mestres de la reforma en inici d'implementació.

ALTRES OBJECTIUS / Burgués haurà d'assumir a més altres reptes com ara l'adaptació de les instal·lacions de l'Hospital per aquells metges que vulguin exercir la professió liberal, la reforma dels centres d'atenció primària o la futura cartera de serveis per saber quins seran els que obtindran finançament públic en un futur més o menys proper.

També tindrà que fixar les bases que han de permetre la unificació de les residències sociosanitàries del Solà d'Enclar i El Cedre, prevista per l'any vinent. El Ministeri de Salut i Benestar ha treballat un pla de fusió que permetrà convertir els dos centres en un sol, l'actual: El Cedre. Actualment aquest darrer té una capacitat per 150 usuaris per estades de 24 hores més algunes places més de centre de dia. Per la seva part, el centre del Solà d'Enclar té capacitat per 45 usuaris. L'any 2014 la residència colomenca es destinaria a d'altres usos sempre en l'àmbit de la salut i el benestar social.

Uns canvis que s'haurien d'enllestir el més aviat possible perquè els pressupostos de l'Estat de l'any vinent contemplin «la viabilitat econòmica del projecte de reforma» . Burgués va explicar que compta amb el recolzament del Ministeri i també espera la complicitat dels professionals del SAAS.

CRISI /Burgués, que va manifestar desconèixer els problemes que enfronten l'actual directiva amb la ministra, no participarà en el Consell Assessor de Salut i Benestar durant els mesos que estigui al capdavant del SAAS per la incompatibilitat que poden suposar les dues responsabilitats.

El director general del Servei Andorrà d'Atenció Sanitària Josep Maria Pla, i el director assistencial, Vicenç Martínez Vecina, van plegar pels desacords amb la gestió ministerial de la reforma sanitària.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT