PUBLICITAT

El referent ho deixa

  • Roger Vidosa, el mirall de les noves generacions d'esquiadors, anuncia el seu adéu a l'alta competició
R. M. S.
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Vidosa anuncia la seva marxa en l'acte en què va estar acompanyat per Carles Visa i el president Albert Coma Foto: ÀLEX LARA

Ni una paraula més alta que altra, ni un mal gest, com un senyor, Roger Vidosa, als seus 29 anys, va anunciar en comunió amb els dirigents de la Federació d'Esquí que, degut a la manca de resultats, ha d'abandonar l'alta competició. Ha estat un referent a l'esquí nacional des que fa 16 anys va començar a esquiar defensant el Principat. Han sigut gairebé dues dècades en què ell tenia el «somni de guanyar una Copa del Món», i que al final va acabar per lluitar cada cursa com si fos l'última. Vidosa, finalment, vist que el seu rendiment va entrar en un camí que no aportava millores, penja els esquís, deixant al seu darrera una llista de joves corredors, «els del 95 i 96», destaca ell mateix, que són el futur d'aquest esport i que el tenen de mirall. Un detall: a la passada Copa d'Europa de Soldeu, quan el jove Joan Verdú va arribar a meta, el primer que va anar a parlar amb ell, a veure com estava, botant les tanques que separaven el públic de la premsa i dels corredors, va ser Vidosa. Fusta de mestre: no debades, la FAE l'obre les portes. «És el final d'una etapa, no d'una carrera, perquè les portes de la Federació les té obertes i no s'acaba la vida en l'esquí», va dir ahir el president Albert Coma.

«Estic molt agraït a la Federació, al Govern, a la família i a tots els corredors per tots aquests anys. Sempre m'he sentit recolzat, si no, no hagués pogut fer res», va dir un Vidosa que ha viscut aquesta decisió, consensuada amb la FAE, amb força naturalitat. «Ara tinc moltes idees, però veurem què faré», va manifestar. Mentre la Federació el deixa una porta entreoberta, ell es prendrà ara un període d'assentament de la nova situació. El ben cert és que, futur immediat apart, el passat proper i el present deixaven clar que el massanenc estava aturat: «Feia dues o tres temporades que si bé no hi havia regressió, tampoc no hi havia un pas endavant. Passa el temps i comences a qüestionar-te què passa», va assegurar. A un any dels Jocs Olímpics de Sochi, la seva renúncia sembla estudiada «Si hagués estat dintre dels criteris», va dir, «hagués fet una reflexió». Vidosa dóna la impressió de saber perfectament que no responia a les exigències.

UN REFERENT per als joves / En l'acte d'ahir, el director tècnic de la FAE, Carles Visa, va destacar la feina de Vidosa tant com a corredor com a motivador de la resta: «Ens ha ajudat molt a fer créixer els més joves. Tenim l'equip que tenim gràcies a ell». Així mateix, Visa va ser clar: «És el millor corredor que hem tingut».

«El grup del 95-96 és un grup maco, beneficiat pel programa Esquí Estudi. Penso que tenen el camí millor fet que nosaltres per arribar més fàcilment més amunt», va assegurar l'esquiador. «Kevin Esteve, Marc Oliveras o Mireia Gutiérrez no acabat de desenvolupar el 100% del que tenen», hi va afegir.

MANCA DE «SORT» / Roger Vidosa, preguntat per què li ha faltat per acabar d'esclatar com a esquiador professional, va dir: «M'ha faltat tenir el dia bo en el bon moment». En aquest sentit va parlar Visa: «Li ha faltat un cop de sort».

Així mateix, ahir hi va haver referència a les lesions a l'esquena, que han estat un dels grans problemes de Vidosa: «Els pitjors moments són sense dubte quan estàs millor i de cop tot s'acaba perquè et lesiones».

COMPETIRÀ A ANDORRA I ESPANYA / Vidosa, tot i que deixa la competició, sí que tancarà la temporada amb dues cites importants. Serà als Campionats d'Espanya, i també als d'Andorra, on voldrà lluitar per les primeres posicions.

PALMARÉS / De fet, el massanenc es va proclamar campió d'Espanya al 2003 a Candanchú en gegant, mentre que té com a millor posició en uns Campionats de França la 7a plaça de Val d'Isère de 2007.

Però hi ha més: va puntuar amb 9 punts a la Copa del Món amb el 44è lloc a la supercombinada; en els Jocs Olímpics va assolir a Vancouver 2008 el 25è lloc en aquesta mateixa disciplina; en la Copa d'Europa ha estat 27è en eslàlom (Formigal, al 2011); en la Copa del Món, 22è en supercombinada (Val d'Isère, 2008), i en el rànquing mundial ha estat 191è en descens, 285è en eslàlom, 202è en gegant, 313è en supergegant, i 106è en supercombinada.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT