PUBLICITAT

Una missió d'empresaris anirà a Moscou per expandir els negocis

  • Més de 20 empreses estan interessades en el viatge per descobrir les homòlogues russes
  • La Cambra està tancant el pressupost del desplaçament que es farà el proper juny
GLÒRIA GURDÓ
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
De dreta a esquerra, el cònsol Klimenko, l'ambaixador Korchagin i Pantebre en les jornades del passat febrer. Foto: ÀLEX LARA

La Cambra de Comerç, Indústria i Serveis d'Andorra (CCIS) està preparant una missió empresarial a la Federació Russa per obrir noves possibilitats de negoci, tant al país més gran del món, com a Andorra. La directora de la CCIS, Pilar Escalé, va explicar la setmana passada que «tenim més d'una vintena d'empresaris interessats i estem a l'espera de la resposta de la Cambra de Comerç de la Federació Russa a Moscou que ens ha de donar confirmació a través de l'Ambaixada». De fet, la confirmació que espera la CCIS i les empreses andorranes és una agenda d'entrevistes amb empreses homòlogues o inversors potencials en tots els sectors d'activitat, però sobretot en els més implantats a Andorra que no passen pel millor moment d'activitat. No obstant això, Escalé no va voler avançar quines són les empreses o els gremis interessats en aprofitar l'oportunitat de desplaçar-se a Rússia sota l'empara de les Cambres de Comerç de tots dos països. «Les empreses andorranes representen diferents sectors, n'hi ha que hi van a buscar negoci i d'altres que hi van a buscar inversors» va explicar Escalé, afegint que «no només es tracta d'expandir el negoci sinó també d'establir intercanvis i col·laboració». I va advertir que «el que si està clar és que si els empresaris andorrans no disposen d'una agenda per entrevistar-se amb empreses homòlogues o inversors no faran el desplaçament».

Ara per ara, la CCIS està tancant el pressupost de la missió per «valorar el que costa el viatge i les entrevistes que se'ns oferiran», va concloure Escalé.

Amb l'acord de la federació / La missió empresarial andorrana que té previst viatjar a Moscou el proper juny, també presentarà als empresaris d'aquell país el procés d'obertura econòmica en el qual està immersa Andorra. El cònsol honorari de la Federació Russa a Andorra, Pere Joan Tomàs, va recordar que «és un projecte demanat per la CCIS d'Andorra que té l'acord de la Cambra de Comerç de Moscou». Tomàs va reiterar que «el projecte de la CCIS és organitzar una missió d'empresaris andorrans per entrevistar-se a Rússia amb els seus homòlegs». I està convençut que la missió prosperarà perquè «allà també hi ha la garantia de fer un workshop per vendre el nostre producte. Després es farà al revés i una missió russa vindrà a Andorra».

Tomàs també va fer al·lusió a la visita que va fer a Andorra el passat febrer una delegació integrada per l'ambaixador de la Federació a Espanya i Andorra, Yuri P. Korchagin, el cònsol general de la Federació a Barcelona, Yury Klimenko i el delegat comercial per a Espanya i Andorra, que van explicar als empresaris andorrans «quin podia ser l'interès d'un intercanvi comercial amb les empreses o els empresaris russos», va explicar Tomàs, argumentant que «l'obertura econòmica ha fet possible que les empreses russes puguin venir a Andorra i les andorranes puguin anar a Rússia».



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT