PUBLICITAT

Els contraris a l'eix de vianants critiquen «els canvis de discurs»

  • Consideren que els cònsols han anat canviant d'opinió
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Trini Marin intervé durant la penúltima reunió de poble Foto: ANA

L'Associació Carlemany-Calidae ha estat present en les diferents reunions de barri que el Comú d'Escaldes-Engordany ha realitzat per explicar el projecte per convertir l'avinguda Carlemany en un eix de vianants, i en aquestes ha aixecat acta «per a que quedi constància del que es diu en les reunions, vist que pels cònsols aquestes són un pur tràmit», i no han elaborat aquests documents.

Segons els contraris a l'eix de vianants, les actes reflecteixen com «totes les persones –que no són membres del comú- van manifestar-se en contra de la peatonalització», i apostant per treballar «per allò que més ens uneix, que no és altra cosa que la dinamització i reactivació del comerç, per deixar de banda allò que més ens separa, que és la peatonalització de l'avinguda».

A la vegada, les actes elaborades per l'Associació Carlemany-Calidae també els serveixen per criticar el canvi de discurs dels cònsols i membres de la corporació escaldenca a les diferents reunions. Així, s'assegura que els cònsols van «desmentir el període de proves de sis mesos i la reversibilitat del projecte justificant que els mitjans han transmès malament el missatge», i alhora «van confirmar-ho en una de les trobades». També es posa en relleu que en un barri el sentit de circulació de l'avinguda del Fener canviarà «fins al Pico i en una altra que el limitaran al carrer Ciutat de Sabadell».

Hotels / En un comunicat adjunt a les actes de les reunions, l'Associació Carlemany-Calidae lamenta que els màxims responsables comunals «encara no han donat solució als hotels de la zona i als propietaris que tenen pàrquings a Carlemany'»

D'altra banda, el comunicat serveix per exposar conclusions de la reunió que van celebrar membres de l'organització veïnal i responsables i tècnics de l'àrea de mobilitat el passat dimecres 13 de març. En aquest punt, l'Associació Carlemany-Calidae afirma que «de la documentació i de les dades que el Govern ens ha facilitat, es pot confirmar com tots els resultats després dels canvis de circulació aportaran un escenari pitjor a l'actual».

Així, s'assegura que la densitat mitjana del trànsit –vehicles/quilòmetre– augmentarà d'un 2,7%, passant de 9,99 a 10,26; que el temps de parada per vehicle també augmentarà un 0,6%; la velocitat mitjana disminuirà en un 5,2%; i els punts conflictius es mantindran.

L'entitat assegura també que «apareix un nou punt conflictiu», doncs «es permetrà l'entrada al pàrquing d'Illa Carlemany fent un gir a l'esquerra des del carrer Valira, així que els vehicles podran accedir al pàrquing en els dos sentits de circulació malgrat cert perill». «Un fet força curiós sabent que s'han eliminat tots els girs a l'esquerra per un tema de seguretat viària», afegeix l'Assoicació Carlemany-Calidae en el comunicat.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT