Sanza i Felipo, campions de cross abans de buscar la mínima al 10.000

• L'objectiu és ser als Jocs de Luxemburg, però un primer pas serà la cursa de Gavà del pròxim dissabte
R. MORA

Bernadó, ahir quart, amb cara d'esforç durant la cursa sènior a la Borda Mateu de Santa Coloma; a la dreta, una de les carreres de categories de base disputades quan encara no plovia Foto: TONY LARA

el Campionat d'Andorra de cross disputat ahir a la Borda Mateu de Santa Coloma va deixar clar que l'estat de forma dels principals corredors andorrans està en procés de maduració, i més quan en una setmana, el pròxim dissabte 23 a Gavà, tenen una cita important per buscar la mínima dels 10.000 metres per poder ser als pròxims Jocs dels Petits Estats de Luxemburg. Els candidats –tots del CAVA– que seran a Gavà són Marcos Sanza, que ahir va vèncer el cross i es va proclamar campió andorrà de l'especialitat, Sílvia Felipo, que tot i ahir ser 7a és la campiona andorrana, i també Manuel Fernandes Pita, que va demostrar amb la seva segona plaça en el cross que està en un bon moment. Així mateix, Toni Bernadó hi serà, tot i que el corredor ja té la mínima amb 30min 16s, temps assolit el juny passat a Bilbao.

Tots quatre van ser ahir protagonistes del cross. Sanza perquè va vèncer la cursa sènior de 10.150 metres i va saber córrer amb cap. Fernandes Pita perquè va ser segon amb una cursa en què va imposar un fort ritme d'inici. Bernadó perquè va haver de lluitar molt –va arribar a meta fos fins el punt de llançar-se a terra esgotat– amb els seus companys d'equip i sobretot amb el marroquí Mohamed Ait Ben Aissa, que finalment el va superar per sis segons. I Felipo perquè va controlar la seva progressió en la cursa femenina, de 4.600 metres.

Sanza va vèncer amb 38s d'avantatge respecte a Pita. «La distància del final no representa la cursa perquè ha sigut molt dura», va dir el guanyador. «Pita ha fet molt bona carrera amb una primera volta molt forta», hi va afegir. Ara les espases estan ben afilades pel pròxim dissabte a l'Estadi Municipal La Bòvila de Gavà, on tots quatre hi seran.

RESULTATS DEL CROSS / El cross d'ahir comptava amb un llistat de 617 inscrits, dels quals només es van comptabilitzar en meta 366 entre les nou curses que hi havia entre totes les categories. Les baixes es deuen a la pluja i el fred, que ahir van fer molt dura la competició.

Sanza (CAVA) va vèncer als 10.150m amb 34min 31s, amb Fernandes Pita (CAVA) segon (35min 09s) i Mohamed Ait Ben Aissa (Zoiti Huesca) tercer (35min 26s). En la cursa de 4.600m de la categoria femenina, la victòria va ser per a Míriam Ortiz (17min 39s, Agrupació Atlètica Catalunya), sent segona Bàrbara Ramon (18min 25s, AA Catalunya), i tercera la corredora del CAVA Yolanda Castillejo (18min 51s). En 7a posició, Felipo (CAVA) va marcar un crono de 20min 37s.

Per equips, es va imposar el CAVA amb 19 punts, seguit del CA Lloret-La Selva amb 40, mentre que el club d'Igualada va vèncer en tres categories (cadet, infantil i aleví femení), el Granollers en dues (infantil i benjamí masculí), i el Viladecans i Palamós en una (cadet masculí i aleví masculí).

Així mateix, en la cursa popular de 5.500 metres (categories juvenil, júnior i veterans), van vèncer en homes Jordi Hernando (Berga), i en dones Anna Garcia (Berga). Raquel Lázaro, del CAVA, va ser la segona dona de Beli Serrano, també de Berga.