PUBLICITAT

Els germans Vinyes inicien el curs de la millor manera

  • Debuten al circuit de Navarra amb una primera i una tercera posició
EL PERIÒDIC
LOS ARCOS

Periodic
El Seat León amb el dorsal 13 dels germans Vinyes en un circuit de Navarra moll durant les dues carreres Foto: FOTOESPORT

Els germans Amàlia i Joan Vinyes han començat de la millor manera el Campionat d'Espanya de Resistència (CER) 2013. Els pilots andorrans de l'equip Baporo-MotorSport van estrenar-se al circuit de Navarra amb dos resultats de podi: triomf en la primera carrera i tercer lloc en la segona, en una jornada marcada pel temps variable, que va començar amb sol i vent en els entrenaments lliures i va acabar amb pluja.

Tant Joan com Amàlia, però, són pilots camaleònics que són competitius en qualsevol superfície. Ja en els entrenaments lliures, amb l'asfalt encara sec, van servir per familiaritzar-se amb el traçat, per recordar les zones més compromeses i per poder comparar la seva preparació en comparació amb la resta de pilots. Ja en els oficials tots dos –cadascú en el seu torn– van aconseguir el cinquè millor temps.

La primera carrera es va iniciar amb la pista mullada i plovisquejant. Davant aquestes condicions, Joan va protagonitzar una sortida conservadora però sense perdre de vista als rivals que tenia per davant, va esperar que els ànims es calmessin una mica per recuperar posicions. Després de les quatre primeres voltes ja era segon, darrere del seu company Pol Rosell. La situació es va mantenir durant bona part d'aquesta primera part fins que a sis voltes per al relleu, el gran dels Vinyes es va situar al capdavant. Amàlia va tenir problemes d'inici per agafar el ritme, però el marge era suficient com per mantenir la posició i no va trigar en recuperar els seus millors registres per creuar la línia de meta com a guanyadora.

En la segona carrera va començar Amàlia, que en un tret inicial espectacular va anar avançant pilots fins situar-se segona. Un parell de virolles la van fer tornar a perdre posicions però Joan, en el seu relleu, va remuntar fins obtenir el tercer lloc. «Guanyar la primera carrera ens donarà confiança. Hem de treballar perquè Amàlia guanyi el Campionat», va dir un Joan que es perdrà les proves de Xerez al juny i del Jarama al setembre, en coincidir amb l'Espanyol de ral·lis.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT