Una jornada menys cap a l’ascens

• El River derrota el Cáceres amb molta lluita i manté la distància amb el Burgos, que tampoc no falla
R. M. S.
ESCALDES-ENGORDANY

El River Andorra resta partits de cara a l’ascens. Ahir en va guanyar un altre, contra el Cáceres al Poliesportiu (84-64), i cada vegada és més a prop del cel d’ACB. És a quatre jornades, i si totes són com les d’ahir, queda clar que l’equip andorrà ho té a tir, però haurà de posar tota la carn a la graella perquè tampoc el Burgos no afluixa (101-75) contra el Palencia) ni cap partit és de passeig.

Amb els primers minuts, el marcador gairebé no es va moure. No hi havia encert i el Cáceres es posava per davant 2-4 quan ja havien passat quatre minuts del primer quart. Però la reacció que havia d’arribar ho va fer de la mà de Dani Pérez, que ahir va endollar el seu equip en aquest primer parcial amb un triple que donava la volta al marcador (11-8) i que augmentaria fins el 16-10 després que Wright sumés i novament Pérez, des dels tirs lliures, anotés els tres punts que tenia en joc.

Amb aquest resultat es va iniciar el segon quart. Van arribar llavors els millors moments d’aquest River que somia, amb Wright i la seva cita amb l’esmaixada inclosa (20-12), però especialment amb un Dimitry Flis que a cada partit meravella més. De seguit, en va anotar un triple, una cistella de dos, i dos triples més que deixaven el marcador 31-20, amb un rival que lluitava per anotar, però que es trobava a cada atac amb una defensa local molt intensa, marca de la casa.

Els 11 punts d’avantatge, però, es van anar rebaixant de mica en mica perquè el Cáceres va reaccionar o se li escapava el matx. La tercera falta de Flis a quatre minuts del descans va tenir part de culpa, perquè amb el rus a la banqueta (sumava 14 punts), els visitants van recuperar el terreny perdut fins el 40-31 amb què es va arribar al descans.

En la represa Maresch va sumar el que no havia fet en els dos primers quarts. Els seus primers quatre punts deixaven el màxim avantatge fins el moment (44-31), i Moncasi aprofitava per intentar mostrar detalls, però el Cáceres responia amb força i amb un triple que animava la seva banqueta, però que rebia resposta en un altre de Pablo Sánchez que deixava el 47-38 al marcador.

Però el Cáceres no havia sortir del partit, aprofitant que el River entrava en una dinàmica negativa –els pitjors moments del partit-, i aconseguia reduir les distàncies fins els cinc punts (47-42), obligant Peñarroya a ficar un Flis que, amb tres faltes, escalfava banqueta. El rus va ser clau: un atac perdut, mal jugat, va acabar amb ell pivotant, colze aquí i allà protegint la pilota, i cistella. I tot tornava a la normalitat.

El River va tornar a marxar en el marcador (56-44), però la tensió era a l’ambient, prova que el Cáceres obligava a treballar. En l’últim quart els andorrans van acabar per rematar la feina, amb molt d’esforç, permetent el públic fer l’onada –un costum dels últims partits- quan a 7 minuts del final la distància era de 17 (63-46) i fins i tot de 20 (triple d’Schreiner: 66-46). Amb tot, un parcial de 0-7 desesperava Peñarroya, tot i que el seu temps mort va fer efecte. Unit tot a la tècnica a Carlos Frade, el camí era pla fins el triomf (84-64). I com que el Burgos també va vèncer (101-75), res no canvia, excepte que ara ja només resten quatre jornades per al somni de l’ACB.