PUBLICITAT

Els veïns de l'edifici sinistrat podran tornar a casa en mig any

  • Els afectats estan pendent del peritatge de les asseguradores
JOSEP ROMERO
ORDINO

Periodic
Pla general de l'estat de la cuina del pis del costat de l'immoble on es va originar l'incendi, ahir Foto: ANNA BURGSTALLER

Els veïns afectats per l'incendi de l'edifici de la Clota Verda d'Ordino del dijous passat es van reunir ahir divendres amb els cònsols de la parròquia i amb representants de la policia i de la immobiliària GISA, propietària de l'immoble, per tal d'avaluar la situació. Durant la trobada els responsables de la corporació es van comprometre a ajudar a les persones que van resultar afectades pel sinistre.

En una primera avaluació dels danys es va comunicar a les tretze famílies més afectades, les que corresponen a les plantes tercera, quarta i cinquena, que no podran tornar a viure en els seus pisos fins com a mínim dintre de sis mesos. Un termini que es podria allargar fins a l'any. En el cas dels veïns de la planta baixa, primera i segona aquest termini es situaria entre un mes i dos mesos. Tots els afectats estan pendents de l'informe del pèrit que determinarà els danys per tal que les companyies assegurances facin front a possibles indemnitzacions econòmiques.

Mentrestant els veïns que no es troben allotjats en cases de familiars o amics, podran continuar vivint durant un temps en diferents hotels de la parròquia.

Els cònsols Espot i Naudi van adquirir el compromís de fer-se càrrec de les famílies fins que es trobi una solució definitiva. Els veïns, de la seva part, han contractat un advocat perquè els representi.

ORIGEN DEL FOC / L'incendi es va originar en un habitatge del tercer pis per causes encara desconegudes. En l'immoble vivia una família formada per un matrimoni amb tres fills, que vivien de lloguer. El foc es va originar, possiblement per un curtcircuit i no per una bombeta que va cremar un coixí i que després va agafar a la fusta de l'immoble, com es va apuntar en un primer moment.

Segons va explicar dijous el cap de guàrdia dels bombers, Joan Boteller, l'incendi va ser molt «virulent», i es va propagar de manera molt ràpida, «cremant el que tenien emmagatzemat a la tercera planta», i això va fer que s'escampés ràpidament. Mentre que alguns veïns van poder sortir de l'edifici per l'escala normalment, alguns de la planta baixa van sortir per les finestres, i d'altres es van confinar fins que els bombers els van comentar que podien sortir per l'escala.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT