PUBLICITAT

Espot Esquí es converteix en la capital mundial del Telemark

  • Els establiments d'Espot registren un 90% d'ocupació
EL PERIÒDIC
ESPOT

Periodic
Dos esquiadors competeixen en la modalitat de paral·lel sprint, ahir Foto: ACN / MARTA LLUVICH

L'estació d'esquí d'Espot va acollir ahir la tercera jornada de competicions dels Campionats del Món de Telemark. Es tracta de les modalitats de paral·lel per equips i esprint. A la competició, hi participen un centenar dels millors especialistes de 14 països. Els Campionats del Món de Telemarc signifiquen molt per a l'estació d'esquí d'Espot i la comarca del Pallars Sobirà, ja que es tracta de tancar un cicle que van iniciar fa quatre anys amb proves de la Copa del Món. El director d'Espot Esquí i, Xavier Bigordà, va destacar l'impacte econòmic que suposa per la zona i va dir que aquesta setmana els establiments hotelers d'Espot estan al 90% d'ocupació i el de les zones veïnes al 60%.

La celebració d'aquests campionats a Espot suposa un important benefici pel Pirineu de Lleida, ja que és una important promoció internacional. Aquest esdeveniment també és una bona oportunitat per demostrar la qualitat de les instal·lacions pirinenques de cara a la candidatura Barcelona-Pirineus 2022.

Espot s'ha convertit en l'epicentre d'aquesta modalitat esportiva a l'Estat i en una de les estacions més reconegudes del telemark a nivell internacional. Ara el complex pallarès es troba en una condicions immillorables gràcies a que les nevades han estat molt abundants aquest hivern al Pallars Sobirà.

Ressò / Les pistes on es disputaran les curses són l'Estadi i La 2. Amb aquest Mundial de Telemark, Espot i l'Àrea de Turisme i Muntanya de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya faran un pas definitiu per donar a conèixer internacionalment aquesta estació.

Bigordà va comentar que tant per a l'estació com per a la comarca, els Mundials signifiquen activitat, que vol dir ingressos i donar a conèixer al món les estacions. Bigordà va afegir que aquest és el punt més important, «perquè varem demostrar que som capaços d'organitzar esdeveniments de gran magnitud. A més, amb l'experiència d'aquests anys, la gent està cada vegada millor preparada i podem aconseguir reptes més importants», informa l'ACN.

Des de l'Estació s'ha volgut implicar als escolars dels Pallars amb aquest esdeveniment i els han subvencionat el transport fins a l'estació per poder veure les competicions en directe. Paral·lelament s'ha organitzat activitats didàctiques a les dependències de l'estació pels escolars. Ahir van assistir al desenvolupament de les proves els alumnes d'Esterri d'Àneu i de la Pobla de Segur.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT